Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina

Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina. Photonews

Uncategorized

Oekraïne voert gewaagde helikopteraanval uit in Rusland en vernietigt olie-installatie

Carl Deconinck

Het Oekraïense leger heeft een spectaculaire en gedurfde aanval uitgevoerd op Russisch grondgebied. Dat beweren de Russen zelf. Met een grote gevechtshelikopter hebben ze toegeslagen, opnieuw in Belgorod, vlak bij de Russische grens.

Op beelden van de aanval is te zien hoe twee Mil Mi-24-gevechtshelikopters meerdere S-8-raketten afvuren op een olie-installatie, waarna een gigantische ontploffing volgt. Er zouden 2 arbeiders gewond zijn geraakt. De gouverneur van de regio, Vyacheslav Gladkov, bevestigt de aanval via Telegram en geeft aan dat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Belgorod ligt niet ver van de Russische grens, maar om er te geraken in oorlogstijden, met een vijandige gevechtshelikopter, is niet evident. Ook bij het ontsnappen zouden ze zeer laag hebben moeten vliegen, wat bevestigd lijkt te worden door de beelden.

De aanval gebeurde rond kwart voor zes vanochtend en de schade lijkt bijzonder groot te zijn. Op beelden is een vlammenzee te zien. Acht oliereservoirs zouden zijn vernietigd.

Oekraïne bevestigde de aanval nog niet. Sommigen waarschuwen echter dat het een ‘false flag’-operatie kan zijn. Dat zou betekenen dat Rusland de aanval zelf uitvoerde om een escalatie van de oorlog te legitimeren. Iets waar westerse inlichtingendiensten voor waarschuwden. Als de aanval effectief werd uitgevoerd door Oekraïne, zou het voor Rusland de tweede aanval op eigen grondgebied zijn in korte tijd.

Als gevolg van de aanval ging een grote massa Russen nog snel brandstof tanken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Oekraïne voert gewaagde helikopteraanval uit in Rusland en vernietigt olie-installatie”

  1. Dat het nieuws door de Russen zelf werd verspreid lijkt mij waarschijnlijker. Zonder hulp van anderen ligt zo ‘n Oekraïense aanval niet voor de hand.
    In het geval dat Oekraïne toch de aanval zou hebben uitgevoerd geeft dat Poetin de gelegenheid om zijn aanvallen op Oekraïne te intensiveren, als hij zo ‘n aanleiding al nodig zou gehad hebben.

Plaats een reactie

Delen