Uncategorized

Jean-Claude Van Damme wordt cultuurambassadeur Congo

Carl Deconinck

Belgisch filmster Jean-Claude Van Damme heeft een nieuwe job. Hij is vanaf nu de ambassadeur van cultuur, jeugd en biodiversiteit van de Democratische Republiek Congo.

Woensdag was Van Damme in de hoofdstad Kinshasa om zijn diplomatiek paspoort in ontvangst te nemen. Hij kreeg het van de viceminister van buitenlandse zaken, Samy Adubango, in naam van president Félix Tshisekedi. “Het is met grote fierheid dat ik dit paspoort in ontvangst neem, als ambassadeur“, aldus de acteur.

Van Damme zal nu de Congolese sport en cultuur promoten. Daarnaast zal hij zijn bekendheid in dienst stellen om de Congolese natuur te beschermen. Dat is echter niet alles: The Muscles from Brussels zal ook de landbouw bevorderen. Het land wil minder afhankelijk zijn van import. Daarnaast is Van Damme ook van plan om internationale sterren naar Congo te halen, zoals Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Jackie Chan en Jennifer Lopez, maar ook voetballers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De bedoeling is om het imago van het land op te krikken.

https://twitter.com/Kelly_Kamuhanda/status/1511757081774276608?s=20&t=PRPmwlgh7biBcs8pFfTRnA

De rol van cultuurambassadeur zou onbezoldigd zijn. Vorig jaar ontmoette hij Congolees president Félix Tshisekedi al. In 2020 nam de beroemde Brusselse muzikant Damso een gelijkaardige taak op zich. Het is maar de vraag of dergelijke imagocampagnes veel zoden aan de dijk brengen terwijl er zware gevechten bezig zijn tussen het regeringsleger en de rebellenbeweging M23 in Noord-Kivu.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Jean-Claude Van Damme wordt cultuurambassadeur Congo”

Plaats een reactie

Delen