De wortels van de hedendaagse 'culture wars'

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Kristof Calvo nieuwe voorzitter van Groen? “Dat is echt nog niet aan de orde”

Anton Schelfaut

Groen-Kamerlid Kristof Calvo was zondagmiddag te gast in de studio van VTM Nieuws. Daar wilde hij niet ingaan op de vraag of hij zich kandidaat zal stellen om voorzitter van Groen te worden. “Wat mij betreft, mogen we partijvoorzitters afschaffen”, aldus Calvo.

Meyrem Almaci kondigde twee weken geleden haar vertrek aan als partijvoorzitter van Groen. Ze wil naar eigen zeggen meer tijd vrijmaken voor haar privéleven, dat jarenlang gebukt ging onder haar werk als voorzitter.

Nieuwsanker Dany Verstraeten wilde weten of Calvo zich kandidaat zal stellen om Almaci op te volgen. “Dat is echt nog niet aan de orde”, reageerde Calvo. “Ik ga erover nadenken. Het is veel te vroeg om daar iets over te zeggen.”

“Partijvoorzitters zijn veel te belangrijk”

Volgens de groene politicus spelen de partijvoorzitters in België een veel te belangrijke rol. “Wat mij betreft, mogen we partijvoorzitters afschaffen. Ze lopen in de weg, ze verdrinken in hun eigen mening”, hekelde hij.

Calvo verwees daarbij naar de politieke cultuur in Nederland. “In Nederland loopt het helemaal anders. De macht en de politieke keuzes liggen bij het parlement en de regering. Daarnaast heb je de voorzitters die de partij klaar maken en nadenken op de lange termijn”, legde hij uit.

Het groene Kamerlid ging vorig jaar herbronnen bij het wetenschappelijk bureau van de Nederlandse zusterpartij GroenLinks, nadat hij door Almaci aan de kant werd geschoven tijdens de vorming van de Vivaldi-regering.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Kristof Calvo nieuwe voorzitter van Groen? “Dat is echt nog niet aan de orde””

  1. Calvo mag dan in wel veel linkser geworden zijn maar op één punt heeft hij wel gelijk.In België is het de participatie die alles regelt en de canapé politiek.Kijk naar Beke,hij was voorzitter maar na de slechte uitslag bombardeerde hij zichzelf en Credits snel tot minister.Ondertussen is gebleken dat hij er niet veel van bakt!

  2. hoe minder ze wegen in de politiek hoe groter muil ze opzetten,idem bij die stand up comedian zelenski,calvo mag naar ginder vertrekken en hopelijk komt hij niet terug

  3. Een ‘wetenschappelijk bureau’ bij een Groene partij moet dan wel een soort alternatievexwetenschap zijn, iets in de zin van de filosofie van de domheid (of veeleer van de waanzin).
    Kiest van Calvo tot voorzitter en daalt met de groene partij af in de hel van Dante. Santé!

  4. Fijn dat hij zijn eigen beperkingen kent en niet hoger wil grijpen dan wat hij aankan! Voorzitter worden van een partij die 5% van de stemmen gaat halen is inderdaad zowat het hoogst mogelijke voor iemand met zijn capaciteiten!😂🤣

Plaats een reactie

Delen