Lectrr verzet zich tegen "beeldenstorm" van Vooruit in Vlaams Parlement

Hannelore Goeman. Photo News

Uncategorized

Lectrr verzet zich tegen “beeldenstorm” van Vooruit in Vlaams Parlement

Anton Schelfaut

Vooruit wil dat het naamloze kunstwerk van Jan Fabre verwijderd wordt uit de Zuilenzaal van het Vlaams Parlement. Fabre werd vrijdag veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel voor onder meer geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk. Lectrr, de huiscartoonist van De Standaard, verzet zich op Twitter tegen deze “beeldenstorm”.

Volgens Hannelore Goeman, fractieleider voor Vooruit in het Vlaams Parlement, heeft “een kunstenaar die veroordeeld is voor grensoverschrijdend gedrag geen plaats in het Vlaams Parlement”. “Wat een vreemd signaal zou dat zijn naar alle schoolkinderen die ons parlement bezoeken”, schrijft ze op Twitter. Daarom wil Vooruit dat de beelden van Fabre in de Zuilenzaal “in alle rust” worden verwijderd.

“Onzin”

Lectrr, de huiscartoonist van De Standaard, noemt het voorstel van Vooruit “onzin”. “Als we kunst gaan weren omwille van de maker, dan wis je de kunstgeschiedenis uit”, waarschuwt hij. “Het impliceert dat een rechter of een overheid zou gaan beslissen wat kunst – of bij uitbreiding schoonheid – is. Dat het Vlaams Parlement zich maar focust op haar kerntaken in plaats van op een beeldenstorm.”

Daarnaast vraagt de cartoonist zich af wie de consequentie van deze “beeldenstorm” zal bewaken. “Verb(r)an(d)t de Vlaamse regering dan ook alle boeken van Fabre en consoorten uit haar collecties en uit de musea? Wie gaat deze Kunstpolizei leiden?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Lectrr verzet zich tegen “beeldenstorm” van Vooruit in Vlaams Parlement”

  1. En hier begint weer de linkse cancel culture.
    Doet me een beetje denken aan de boekverbranding van 1933 in Berlijn.
    Moeten we dit zien als onderdeel van de ‘actie tegen de on-linkse geest’.

  2. De socialisten hebben in veel ziekenhuizen de kruisen van de muren genomen in de kamers.Ons erfgoed is er bijna aan! Profiat jongens! Straks is er niks meer dat van grote waarde is in ons klein Vlaanderen😡😡😡

Plaats een reactie

Delen