Als graandeal met Oekraïne mislukt, wil Poetin gratis graan aan Afrika leveren

Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Mieke Vogels (Groen): “We hebben Rusland en China nodig voor een gezamenlijk klimaatbeleid”

Anton Schelfaut

Voormalig Groen-boegbeeld Mieke Vogels pleit in een interview met Humo voor diplomatiek overleg tussen Amerikaans president Joe Biden en zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin. Vogels meent dat er zo snel mogelijk een onderhandelde oplossing moet komen. “En een duurzame entente met het Oosten. We hebben Rusland en China ook nodig voor een gezamenlijk klimaatbeleid”, klinkt het.

Vogels roept de vredesbeweging op om wakker te worden. “Het Russische leger had amper een voet gezet in Oekraïne of de NAVO-haviken waren al aan het roepen dat de wereld veranderd is”, hekelt ze. “We gaan miljarden vrijmaken voor extra wapens. Duitsland, met groenen in de regering: 100 miljard euro extra voor Defensie! Hebben we dan niets geleerd? Ik heb destijds nog betoogd voor ‘België uit de NAVO en de NAVO uit België’. We hadden dat beter gedaan.”

Verder pleit Vogels voor diplomatiek overleg. Ze meent dat Frans president Emmanuel Macron geen mandaat had om te onderhandelen met Poetin. “Joe Biden had naar Moskou moeten gaan om Poetin te garanderen dat Oekraïne nooit lid van de NAVO zal worden”, benadrukt ze. “Maar nee, hij is als een onnozele puber naar Polen getrokken om zijn middenvinger op te steken naar Poetin. En wij dragen de gevolgen. De Amerikanen hebben geen last van deze oorlog. Zij zijn niet afhankelijk van Russische grondstoffen en krijgen geen Oekraïense vluchtelingen binnen. Wij wel.”

Klimaatbeleid

Volgens Vogels moet Europa “Biden wat peper in zijn gat duwen en naar Moskou sturen”, om zo snel mogelijk tot een onderhandelde oplossing te komen. “En een duurzame entente met het Oosten. We hebben Rusland en China ook nodig voor een gezamenlijk klimaatbeleid”, besluit ze. “Als we de kraan dichtdraaien voor Russisch gas en olie, ligt de Duitse economie op zijn gat, waardoor je een zware recessie krijgt en mogelijk zelfs nare politieke gevolgen. Dat is geen oplossing. Die oorlog moet stóppen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “Mieke Vogels (Groen): “We hebben Rusland en China nodig voor een gezamenlijk klimaatbeleid””

  1. Onze Vogels komt nog eens uit haar kooi. Ze heeft kennelijk geopolitieke kennis en ambities. Als de linkiewinkies haar nu eens zou behandelen zoals ze met extreemrechts doen en haar ten eeuwigen dage het schuldbesef als Poetinvriend(in) aanwrijven?
    Ze mag gerust zelf Sleepy Joe “wat peper in zijn gat” wrijven maar zou haar gezever in eigen haar gat kunnen smeren, dan komt die misschien langs haar mond niet meer naar buiten.

  2. Misschien hebben de Duitse Groenen meer zin voor realiteit en zijn ze zo naïef niet mevrouw Vogels.De Chinezen doen gewoon waar ze zin in hebben en het zijn de politici van uw generatie die ervoor hebben gezorgd dat Europa voor zowat alles afhankelijk is van hen.Op al hetgeen we kopen staat Made in China!Welke praatjes/onzin gaat u verkopen wanneer de Chinrzen hun plannen uitvoeren om Taiwan terug in het gareel te laten lopen?!U bent ook bekommerd om het feit dat we Oekraïense vluchtelingen hebben?Hoe hypocriet mevrouw Vogels.Is het niet uw partij samen met uw Waalse evenknie die juist pleit om onze deuren wagenwijd open te zetten en iedereen van waar hij/zij/x ook komt te laten meegenieten van onze Sociale Zekerheid zonder een eurocent te hebben bijgedragen!Jullie hebben steeds de mond vol over de inclusieve maatschappij!Jullie hanteren het principe van luister naar onze woorden maar kijk niet naar onze daden!Ik verklaar mij nader:In een Antwerpse overgesubsidieerde cultuurtempel mag op bevel van de echtgenote van mijnheer Besien,ooit ook een Groen boegbeeld en nu werkzaam bij een bank een auteur van allochtone afkomst zijn nieuwe boek- tegen extreem rechts notabene – niet presenteren omdat het werd uitgegeven door een uitgeverij die in ver verleden ooit een boek uitgaf van de zoon van wijlen Karel Dillen!Net zoals de Chinezen hun eigen volkslied censureren doen jullie dit met de vrijheid van mening en hanteren jullie totalitaire principes!Dit is niet de maatschappij waarin ik wil leven beste Mieke boemboem
    van Groen🤮

  3. Verkeerde analyse, net als Hitler heeft Poetin een onverteerd verleden. Zuid-Ossetië, Donbas, Krim en nu het grote werk. Zonder een sterke Navo zijn de Baltische een volgende prooi. Ook Chamberlain trok naar Berlijn om de Führer te paaien, vergeefs. Ziekelijke breinen kenen slechts één wet, de wet van de sterkste. Toch is het wandelen op een slappe koord. Het Derde Rijk had immers geen kernarsenaal, terwijl….Het is fijn dat Mieke Vogels nog in een ideale wereld gelooft, nog fijner mocht iedereen even vriendelijk zijn.

  4. Mieke vogels zou anders goed kunnen gebruikt worden in de oorlog met haar boem, boem, boem beleid. China, India en Rusland zijn medeverantwoordelijk voor meer als 60% van de co2 uitstoot en gaan die niet verminderen. Europa daarentegen met zijn amper 10% uitstoot wel met alle economische gevolgen ten spijt. Hopelijk haalt haar partij de kiesdrempel niet en kunnen we weer normaal doen en denken. Kernenergie dicht en gas open, de nieuwe leuze van groen.

  5. Wat een verraadster. Niet alleen Raoul Hedebouw of FDW en hun respectieve aanhang werden rechtstreeks of onrechtstreeks door het Kremlin betaald. Wees maar zeker dat Groen! met zijn gasobsessie ook op de loonlijst staat. En nu die 432 duizend euries bijna op zijn wil Mie nog wel wat.

  6. “Zij zijn niet afhankelijk van Russische grondstoffen en krijgen geen Oekraïense vluchtelingen binnen. Wij wel.” Vreemd. Mieke Vogels heeft ons altijd voorgehouden dat vluchtelingen een verrijking voor onze diverse maatschappij zijn, maar blijkbaar geldt dat dus niet voor blanke Oekraïners. Verder is het puur tussen Oekraïne (als soeverein land) en de Navo om te beslissen of ze al dan niet samenwerken, Rusland heeft daar gewoon niks over te zeggen. Het zou ook naief zijn te denken dat deze oorlog er niet zou gekomen zijn als Oekraine neutraal was gebleven. In de ogen van Rusland is Oekraïne gewoon een afvallige provincie die terug onder controle gebracht moet worden. Imperialisme heet zoiets, maar volgens dat groene volk is dat een zonde waaraan enkel Amerikanen zich schuldig kunnen maken. Mieke, duw liever eens wat peper in uw eigen groene gat, misschien dat je dan wat minder naïef wordt.

  7. Ik vind al een hele tijd dat het Westen rijp is voor het gekkenhuis, maar dit spant toch wel de kroon. Dit kan je als ernstig mens toch nooit au serieux nemen. Akkoord er valt wat af te dingen op de manier waarop het Westen, na 1989, Rusland heeft behandeld. (De frustratie van Poetin is de frustratie van Hitler na het Verdrag van Versailles). De Navo heeft tot nu toe weinig blijk gegeven van daadkracht, maar we hebben bij gebrek aan beter niets anders. En dan gaat deze mevrouw het beetje, twijfelachtige bescherming dat we hebben tegen dictators nog in vraag stellen ook. Ze verdient niet beter dan een enkele reis Moskou te krijgen. Maar ja, dat het Westen zichzelf in de vernieling rijdt, dat is voor mij al lang duidelijk.

  8. Hebben we in Vlaanderen echt geen dino onderzoeksjournalist meer die de banden van de Europese Groenen en NWO wil blootleggen? De overgrote meerderheid van onze huidige Vlaamse hoernalisten zien nog niet het verschil tussen stront en propaganda

  9. Ik ben absoluut geen fan van Groen, maar ik ga hier in grote lijnen akkoord met Mieke Vogels. De Navo speelt een zeer vuil spel in Oekraine. Indien het verdrag van Minsk van 2014 gerespecteerd was geworden, dan was er nu geen oorlog. Maar de Navo en de VS willen geen vrede en hebben Rusland tot het uiterste geprovoceerd, goed wetende dat er oorlog van zou komen. En nu hopen ze dat de oorlog in Oekraine Rusland danig zal verzwakken zoals destijds de oorlog in Afghanistan in de jaren 80 de Sovjet Unie op de kniëen heeft gekregen.

Plaats een reactie

Delen