Mislukte bomaanslag op kathedraal van Toulouse tijdens misviering

De kathedraal van Toulouse. Shutterstock

Uncategorized

Mislukte bomaanslag op kathedraal van Toulouse tijdens misviering

Carl Deconinck

De Franse stad Toulouse lijkt vrijdagochtend door het oog van de naald gekropen te zijn. Een onbekende man plaatste er een zelfgemaakt explosief in de kathedraal, maar de veiligheidsdiensten konden de bom onschadelijk maken. Niemand raakte gewond.

Vrijdagochtend om acht uur werd de kathedraal van Saint-Etienne in Toulouse geëvacueerd. Er waren zo’n veertig mensen aanwezig voor de misviering. Een man had er een verdacht pakket geplaatst aan de voet van de kathedraal. De koster, Aurélien Dreux, dacht in eerste instantie dat het een bezorger was, maar de man botste tegen hem op en liep weg. Hij zei ook iets, maar niemand begreep de man. Daarop besefte de koster dat er gevaar dreigde en werd de kathedraal rustig ontruimd.

De wijk werd meteen afgezet door de politie en er werden ontmijners ter plaatse gestuurd. Het verdachte pakket bevatte een zelfgemaakt explosief met zuur in. Een tweede pakket bevatte niets. Een vijftigtal politieagenten kwam ter plaatse, waaronder ook ontmijners. De politie onderzoekt nu de camerabeelden om de voortvluchtige dader te identificeren.

Geen slachtoffers

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, meldde reeds op Twitter dat het explosief onschadelijk is gemaakt en er geen slachtoffers vielen. Hij dankt de politie voor haar optreden. De dader zou nog steeds voortvluchtig zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Mislukte bomaanslag op kathedraal van Toulouse tijdens misviering”

  1. Zou die Muzelmanse fanaat zich baseren op één der talrijke Koran “haatspraak” verzen tegen “ongelovigen” (en “andersgelovigen”) waarop de terroristen te Maalbeek en op Zaventem zich ongetwijfeld konden beroepen om hun bloederige wandaden te plegen ? De Koran is leidraad van de Islam, maatschappijmodel en tevens religie. Waarom de Staat dan toch de Islam subsidieert tart de logica maar is gebaseerd op consitutioneel gegarandeerde “Godsdienstvrijheid”, zelfs al zou dit zo de perceptie kunnen wekken dat de Staat “een adder aan de borst koestert”. Gelukkig passen niet alle Mohammedanen letterlijk toe wat de Koran voorschrijft.

  2. Goed dat we ondertussen weten hoe gevaarlijk de islam is. Zonder permanente alertheid van allerlei speurneuzen, tot de koster in de kathedraal toe, waren er nog veel meer aanslagen gepleegd door de aanhangers van de “godsdienst van de vrede”.

Plaats een reactie

Delen