Amerikaanse president Joe Biden. Shutterstock

Amerikaanse president Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Noord-Korea noemt Joe Biden “een seniele, oude man”

Van de redactie

Noord-Korea heeft, bij monde van het staatspersagentschap KCNA, zwaar uitgehaald naar de Amerikaanse president Joe Biden, voor zijn reactie op de Russische inval in Oekraïne. Het persagentschap noemde Biden “een seniele, oude man” en “zwak”.

Biden beschuldigde zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin al meer dan eens van oorlogsmisdaden in Oekraïne. Einde maart zei Biden zelfs dat Poetin niet kan aanblijven. Zijn uitspraken zorgden toen voor onrust in het Witte Huis.

“Zulke onverantwoorde opmerkingen kunnen alleen maar komen van een afstammeling van de Yankees, meester van agressie en complot”, klonk het in een officiële commentaar van KCNA. “We zouden tot de conclusie kunnen komen dat er een probleem is met zijn intellectuele vermogen. Deze onverantwoorde opmerkingen zijn het bewijs van de onvoorzichtigheid van een oude, seniele man (…) De toekomst van de Verenigde Staten oogt somber met zo een zwakke figuur aan de macht.”

Pyongyang sprak eerder al zijn steun uit voor de Russische invasie in Oekraïne. Ze verwijten de VS aan de basis te liggen van het huidige conflict.

Niet ongebruikelijk

Het is niet ongebruikelijk dat het regime grof taalgebruik hanteert tegenover buitenlandse leiders. Ook Bidens voorganger, Donald Trump, werd door Noord-Korea “seniel” genoemd en “geestelijke gestoord”. De voormalige Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye werd op haar beurt bestempeld als “een heks” en “een sluwe prostituee”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Noord-Korea noemt Joe Biden “een seniele, oude man””

  1. LOL, die zegt tenminste luidop wat de Europese politici en de Nato denken maar niet durven te zeggen.
    Waar blijft de cognitieve test voor Joe Biden? Toen ze dit vroegen aan president Trump heeft ie de test gedaan, Biden nog steeds niet terwijl het voor iedereen duidelijk is dat de demente man thuishoort in een rusthuis. Achja, de VP, niet dement maar een cognitieve test zou ze ook niet doorstaan en dus hebben de democraten een probleem, ze kunnen Joe niet afdanken voor ze vervanging hebben voor Kamala.

  2. Meer dan 70 procent van de bevolking in Oekraïne spreekt Russisch of een Russisch dialect. Waar bemoeit Biden zich mee? Minder dan 20 procent van de bevolking wil haar taaleisen opdringen aan de meerderheid van de bevolking. Waar hebben we dit nog waargenomen? Belgiom!

Plaats een reactie

Delen