Shutterstock

Shutterstock

Uncategorized

Oekraïense ombudsvrouw: “Russen verkrachtten Oekraïense kinderen”

Van de redactie

Russische militairen hebben volgens de Oekraïense ombudsvrouw voor mensenrechten Ljoedmila Denisova minderjarigen verkracht in Boetsja. Ze roept de Mensenrechtencommissie van de VN op om de oorlogsmisdaden te onderzoeken.

In een bericht op sociale media noemt Ljoedmila Denisova twee voorbeelden uit Boetsja. Een meisje van 14 zou door vijf bezetters verkracht zijn en is nu zwanger. Een jongen van 11 werd volgens Denisova verkracht terwijl zijn moeder aan een stoel was vastgebonden en toe moest kijken. Eerder zei een lokale bestuurder dat ook in de zuidelijke regio Cherson Oekraïense burgers slachtoffer zijn geworden van verkrachting. Daarbij zouden een 16-jarige zwangere vrouw en een vrouw van 78 jaar oud zijn aangevallen.

Kremlin ontkent iedere betrokkenheid

Oekraïne beschuldigt Rusland van oorlogsmisdaden in Boetsja, waar honderden gedode burgers zijn gevonden. Het Kremlin ontkent in alle toonaarden iets met de burgerdoden te maken te hebben en zegt dat het door Oekraïne in scène is gezet. Ondertussen duiken nu de Russen zich terugtrekken steeds meer berichten op over gruwelijkheden in dorpen en steden die ze achterlaten. Zo meldde de burgemeester van Makariv, ten westen van Kiev, dat er 132 burgerdoden zijn gevallen.

Ombudsvrouw Denisova roept de Verenigde Naties nu op om onderzoek te doen naar de vermeende oorlogsmisdaden in Boetsja en ook elders in Oekraïne.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen