Uncategorized

‘Slimme’ Russische raketten treffen treinstation: minstens 30 doden

Carl Deconinck

Het Russisch leger lijkt opnieuw heel wat burgerdoden te hebben veroorzaakt. Vandaag vuurde het meerdere raketten af op het treinstation van Kramatorsk, in het oosten van Oekraïne. De dodentol lijkt hoog.

Beelden van de raketinslagen werden gedeeld op Telegram en Twitter. We zien verschillende slachtoffers verspreid over de grond liggen. De persdienst van de Oekraïense spoorwegmaatschappij meldt dat er twee raketten geland zijn op het station van Kramatorsk en er meerdere slachtoffers zijn. Intussen spreekt men van minstens 30 dodelijke slachtoffers.

https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1512345988366802945?s=20&t=tcVc-gHTw0mbJY5w91OF5A

Een verslaggever van AFP spreekt van minstens dertig doden en meer dan honderd gewonden. Er was veel volk aanwezig in het station voor de aanval, omdat Kramatorsk in het oosten van Oekraïne ligt en heel wat mensen de streek willen verlaten omwille van het dreigende Russisch offensief.

De gouverneur van de provincie, Pavlo Kyrylenko, deelde foto’s en informatie op zijn telegramkanaal. Daarop is te zien dat een afgevuurde raket een Iskander-raket of een Tochka-U zou zijn. Dat is een slimme, geleide raket. Het lijkt dus geen willekeurig doelwit te zijn, maar de Russen zouden bewust een aanval hebben uitgevoerd op vluchtende burgers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “‘Slimme’ Russische raketten treffen treinstation: minstens 30 doden”

  1. Rusland gebruikt geen Tochka U raketten, op de foto van de plaats in kwestie ligt een Tochka, en enkel Ukranazi gebruikt die.
    Als zelfs ik dat verschil kan zien waarom jullie dan niet ?

Plaats een reactie

Delen