Uncategorized

Twitteraccount van Nederlandse politicus Geert Wilders geschorst

Belga Press Agency

Het Twitteraccount van de Nederlandse anti-islampoliticus Geert Wilders is geschorst. Dat bevestigt hij na berichten van de Nederlandse rechtse websites De Dagelijkse Standaard en NieuwNieuws en een aantal tweets daarover van meerdere PVV-Kamerleden.

Geert Wilders, die leider is van de rechts-nationalistische Partij Voor de Vrijheid (PVV), laat weten dat Twitter zijn account “tijdelijk beperkt” heeft vanwege tweets die hij heeft verstuurd. Het gaat in het bijzonder om een tweet van Wilders gericht aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif. Daarin heeft de PVV-leider het onder andere over de vele doodsbedreigingen die hij krijgt van moslims in Pakistan.

Wilders meldt dat als hij bepaalde tweets verwijdert hij zijn account binnen 12 uur weer terugkrijgt. Hij is echter bij Twitter in beroep gegaan, omdat het socialemediabedrijf eerst aan Wilders meldde dat de betreffende tweet niet in strijd was met de regels, maar daar later op terugkwam. Daardoor blijft zijn account geschorst tot een uitspraak is gedaan.

Wanneer die uitspraak er komt, is niet bekend. Wilders hoopte dat het binnen twee dagen was, maar zegt dat het inmiddels al langer duurt.

De laatste tweet van Wilders was op woensdag 20 april. Twitter was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Het bedrijf blokkeerde het account van Geert Wilders in 2019 ook al eens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Twitteraccount van Nederlandse politicus Geert Wilders geschorst”

  1. Er is meer échte democratie, meer échte vrijheid, vrijheid van spreken en van publiceren in China dan in alle West Europese landen SAMEN.

  2. Hoe kan Twitter, en for that matter, Facebook etc. zoveel macht hebben? Wie zit hier allemaal achter? De Great Reset van Schwab WEF, Gates, de linkse EU en VN, Biden,… het vrije woord en mening gaat zo verloren, en nog steeds stemmen ze Rutte, Macron, Scholz, ‘Das Leben ist schoen, doch die Menschen sind schwach’.

  3. Blijkbaar zijn de feiten zo gênant dat ze niet meer mogen getwitterd worden. Dat gebeurt wel meer. Ongemakkelijke feiten worden omwille van de lieve vrede doodgezwegen en dus blijft de miserie voortduren.

  4. Hoog tijd dat D Trump zijn twitter fabriekje openzet voor mensen met dezelfde ideologie.Geen censuur,moslims hakken ons hoofd af en wij mogen zelfs nog niet eens twitteren als ons hoofd eraf hangt.

  5. Twitter van Wilders en Trump worden geblokkeerd, deze van Poetin en de ayatollahs blijven behouden. Net daarom wil Elon Musk de boel opkopen om ofwel allemaal met twitter ofwel niemand. Weer een vorm van censuur door twitter omdat iemand het aandurft de waarheid te zeggen.

Plaats een reactie

Delen