Uncategorized

Video toont hoe Oekraïense troepen gewonde Russische soldaat doodschieten

Carl Deconinck

Een video op een pro-Russisch Telegramkanaal toont hoe soldaten een gewonde Russische soldaat doodschieten. De beelden werden geverifieerd door de New York Times.

Op het Telegramkanaal, dat in het teken staat van de ‘Z-oorlog’, zegt men dat de gebeurtenissen plaatsvonden op 30 maart, nabij Kiev. De Russische soldaten zouden parachutisten zijn geweest. Het identificeert ook de daders. Het zou gaan om militanten van het Georgische Legioen.

Een Russisch soldaat lijkt nog in leven, maar zwaargewond. Hij maakt nog wat bewegingen en hij maakt geluiden. Ze schieten drie kogels op hem. De camera verschuift en er is een Russische soldaat te zien met zijn handen op de rug gebonden. Hij lijkt geëxecuteerd te zijn. De beelden lijken op het eerste zicht ernstige oorlogsmisdaden.

De video werd opgenomen ten noorden van Dmutrivka, iets meer dan tien kilometer ten zuidwesten van het nu beruchte Boetsja. Waarschuwing: deze video bevat schokkende beelden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Video toont hoe Oekraïense troepen gewonde Russische soldaat doodschieten”

  1. Komen Zelensky (en Biden, zijn sponsor) nu voor een nieuw Nurenberg Tribunaal ? Of worden ze voor het Strafhof in Den Haag gedaagd ?
    Het is nu klaar en duidelijk bewezen. Het bloedbad in Bucha is door (de CIA gesponsord) Aznov legioen gepleegd.

  2. Tot op heden werden de oorlogsmisdaden van Oekraïners tegen landgenoten etnische Russen en Russische soldaten deskundig gecensureerd, o.m., door de media in Europa en België. Hallo VRT en VTM ! Conclusie: Zelenski moet ook vervolgd worden voor oorlogsmisdaden en de EU moet stoppen met wapenleveringen aan het crimineel regime in Kiev.

Plaats een reactie

Delen