Vlaanderen slaat munt uit erfenissen

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Voorzitter Groen Brussel keurt vandalisme goed: “Is dat de nieuwe politieke cultuur?”

Anton Schelfaut

Activisten hebben deze week het gebouw van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel gevandaliseerd. Dat blijkt uit een tweet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Op de ramen werden graffiti en posters aangebracht.

Op het gebouw stond onder meer “alle vluchtelingen welkom” te lezen. Daarnaast pleitten de vandalen voor de afschaffing van Frontex, het agentschap dat de buitengrenzen van de Europese Unie bewaakt. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het vandalisme.

Staatssecretaris Sammy Mahdi noemt de actie “respectloos”. “Bij Dienst Vreemdelingenzaken werken onze mensen aan een correct migratiebeleid”, schrijft hij op Twitter.

“Indien je in een wereld met open grenzen wenst te leven en Frontex wilt opdoeken: a) doe mee aan verkiezingen en zoek een meerderheid b) zoek een onbewoond eiland”, vervolgt Mahdi. “Maar laat de rest gerust.”

De voorzitter van Groen Brussel, Deniz Agbaba, keurt op Twitter het vandalisme goed. Volgens haar gaat het om “grassroots activisme”. “Is dat de nieuwe politieke cultuur?”, vraagt Mahdi zich hardop af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Voorzitter Groen Brussel keurt vandalisme goed: “Is dat de nieuwe politieke cultuur?””

  1. En terug het communistische Groen, keurt alles goed die woke is, die Islam kleurt, die respectloosheid voordraagt, wat een zielloze en onnodige onzin is Groen toch.
    De wereld is verdeeld in continenten met zijn inwoners, daar zit een reden achter, en dit moet zo gehouden worden. Ieder continent zijn geloof en cultuur, dan zijn er geen problemen. Alles vermengen met elkaar niet, want iedere cultuur of geloof is anders, en zie dan wat er gebeurt, onenigheid, agressie, geweld, oorlogen, enz… Maar ja, die groentjes begrijpen dit niet… zolang het maar geld, geweld, agressie opbrengt…, Groen = einde wereld…

Plaats een reactie

Delen