Wouter Vermeersch (VB): "Stop Lottowinst transmigrant in schadefonds voor slachtoffers van overlast door illegalen"

Vlaams Belang-Kamerlid Wouter Vermeersch. Photo News

Uncategorized

Wouter Vermeersch (VB): “Stop Lottowinst transmigrant in schadefonds voor slachtoffers van overlast door illegalen”

Anton Schelfaut

De Afrikaanse transmigrant die eind maart een winnend kraslotje kocht in Zeebrugge en daarna spoorloos verdween, heeft zich gemeld. De Nationale Loterij liet weten dat de illegaal zijn winst kan innen, maar dat is niet naar de zin van Vlaams Belang. “Die winsten zouden veel beter gaan naar het schadefonds dat in 2020 werd opgericht voor de inwoners van Zeebrugge, Lissewege en Zwankendamme, die constant moeten lijden onder vandalisme en dergelijke meer door illegale transitmigranten”, oordeelt Kamerlid Wouter Vermeersch.

De transmigrant kocht het winnende kraslot op 23 maart in een supermarkt in Zeebrugge. Gelet op de grootte van het bedrag, moest hij zich melden bij de Nationale Loterij om zijn winst te innen. Maar dat gebeurde niet, tot afgelopen vrijdag. Aangezien de man illegaal in België verblijft, moet de Nationale Loterij op zoek naar een manier om de winst veilig uit te keren. Daarvoor heeft de Loterij een rekeningnummer nodig. In de tussentijd blijft het kraslotje in een politiekluis liggen.

“Groteske fout”

Dat de transmigrant zijn winst kan innen, noemt Kamerlid Wouter Vermeersch “een groteske fout”. Volgens hem houdt het geen steek dat een illegaal, die hier niet mag werken of verblijven, aanspraak kan maken op een winst van 250.000 euro.

Het Kamerlid stelt daarom voor om de opbrengst te gebruiken ter verbetering van de regio. “De loterijwinst van 250.000 euro wordt beter gestopt in het schadefonds dat in 2020 werd opgericht ten voordele van de inwoners van Zeebrugge, maar ook Lissewege en Wankendamme – alwaar onze mensen constant te kampen hebben met diefstal, vandalisme en andere overlast door transitmigranten”, besluit hij. “En zet de illegaal in kwestie het land uit, net zoals elke illegaal het land moet uitgezet worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Wouter Vermeersch (VB): “Stop Lottowinst transmigrant in schadefonds voor slachtoffers van overlast door illegalen””

  1. Het valt te vrezen dat, indien de transmigrant het lotje heeft gekocht met eerlijk gekregen of verdiend geld, hem de winst in principe moeilijk geweigerd kan worden. Een aangepaste regelgeving rond Lotto zou dergelijke situaties moeten voorkomen en laat ze meteen ook de steun aan perfide NGO’s stoppen.

  2. Hoe kan de Nationale Loterij dat bedrag uitkeren? Alleszins niet op een Europese bankrekening want daar heb je een domicilie voor nodig. Is de aankoop van dat lottobiljet wel wettelijk als illegaal? Wraakroepend dat ze hemel en aarde bewegen om aan een illegaal geld uit te delen. Hoe surrealistisch is dit land.

Plaats een reactie

Delen