Eric Zemmour vrijgesproken voor uitspraken rond Pétain, maar krijgt onmiddellijk nieuwe klacht aan zijn been wegens "racisme"

shutterstock

Uncategorized

Zemmour belooft politieke carrière verder te zetten indien hij geen president wordt

Carl Deconinck

Eric Zemmour, de Franse presidentskandidaat van zijn eigen partij Reconquête, heeft dinsdag op de televisiezender France 2 gezegd dat hij kandidaat zal zijn bij de parlementsverkiezingen, indien hij de Franse presidentsverkiezingen niet wint. Hij gaf aan “het Franse volk niet in de steek te laten”, zelfs als hij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen verliest.

De presidentskandidaat sprak op de Franse televisie over zijn toekomst en gaf aan politiek actief te blijven. Tijdens de show “Elysée 2022” antwoordde Zemmour op de vraag wat hij zou doen bij een eventuele nederlaag in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Die vinden nu zondag plaats.

In dat geval zou Zemmour, een voormalige journalist, zich kandidaat stellen bij de algemene parlementsverkiezingen op 12 en 19 juni aanstaande.” Ik zal het Franse volk niet in de steek laten“, zei hij. Zemmour bleef echter vooral kijken naar wat hij zou doen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De patriottische kandidaat wil krachten halen die nu bij Les Républicains zitten, de traditionele centrumrechtse partij. “Mensen van LR, zoals Ciotti, zoals François-Xavier Bellamy, Madame Morano en anderen zullen zich bij mij aansluiten, omdat ik de enige ben die dit kan doen. Het politieke leven zal veranderen als ik in de tweede ronde zit.”

Zemmour herhaalt hierbij zijn ambitie om rechts te verenigen in Frankrijk. Aan de negatieve peilingen hecht hij weinig geloof. “De peilingen zijn altijd fout geweest. Er wordt niets gespeeld, we moeten gaan stemmen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen