Zware brand treft onderzoeksinstituut van Russische Defensie

Twitter

Uncategorized

Zware brand treft onderzoeksinstituut van Russische Defensie

Carl Deconinck

Vandaag brak er een zeer zware brand uit in het militair onderzoekscentrum van Tver, in het noordwesten van Moskou. Volgens Russische bronnen zouden vijf personen zijn overleden. Daarnaast zijn er en dertig anderen gewond geraakt.

De brand brak deze middag uit in een gebouw waar onderzoek gebeurt in de lucht- en ruimtevaart voor de Russische defensie. De brand was erg hevig, dat bewijzen ook beelden die ervan gedeeld werden. Ongeveer 30 mensen zochten medische hulp. Het Russisch persagentschap Tass spreekt van vijf doden. Sommige slachtoffers ademden rook in, anderen hadden blauwe plekken en verwondingen, terwijl mensen, op de vlucht voor het vuur, zelfs uit de ramen sprongen. Ruim 240 brandweermannen zijn opgeroepen.

Meer dan een derde van het complex, zo’n 1.500 vierkante meter, ging in de vlammen op. De brandweer was massaal ter plaatse en het centrum van Tver hing onder de rook. Experten denken dat de brand begonnen is door een kortsluiting op de tweede verdieping van het centrum. Daarna moet het zich snel verspreid hebben langs de houten vloer. Het dak zou ook zijn ingestort.

Wapens

In het centrum deed men onderzoek naar allerlei wapensystemen. Zo heeft het meegewerkt aan de ontwikkeling van Iskanders, luchtafweersystemen en stealth-systemen voor Tu-160 strategische bommenwerpers. Het militaire parket van het Tver-garnizoen begon een onderzoek naar de brand.
De brand komt zeer ongelegen nu Rusland een agressie-oorlog voert tegen Oekraïne.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Zware brand treft onderzoeksinstituut van Russische Defensie”

Plaats een reactie

Delen