Charles Michel onder vuur genomen in Oekraïne

Twitter @eucopresident

Uncategorized

Charles Michel moet vluchten voor Russische raketten

Carl Deconinck

Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, bracht vandaag een verrassingsbezoek in Oekraïne. Hij kreeg er een wel zeer warm onthaal. De voorzitter van de Europese Raad moest echter vluchten voor inslaande raketten.

De oud-premier van België was in Odessa naar aanleiding van ‘Europadag’. Hij wilde er zijn solidariteit voor Oekraïne komen uiten en sprak er met Oekraïens premier Denys Shmyhal. Dat liep echter niet van een leien dakje. Michel woonde er een vergadering bij. Daar had men het onder meer over de impact van de Russische oorlog op de wereldwijde toeleveringsketens. Momenteel blokkeert Rusland de export van heel wat Oekraïens graan. Dat zorgt voor tekorten in de rest van de wereld. De blokkade “schaadt niet alleen de Oekraïense economie, maar belemmert ook de toegang van de wereld tot vitaal voedsel en brengt de wereldwijde voedselzekerheid in gevaar”, zo klinkt het bij Charles Michel.

Raketten

Odessa is echter een oorlogsdoelwit van Rusland. Het vuurde al heel wat raketten af op de havenstad. Vandaag was dat niet anders. “Tijdens de ontmoeting met de premier moesten de deelnemers de vergadering onderbreken om dekking te zoeken toen raketten opnieuw insloegen in de regio van Odessa”, zo zegt een EU-functionaris. Over het incident dat hij zelf meemaakte, zegt Charles Michel voorlopig niets. Volgens het Oekraïense leger waren maandag al vier Russische precisieraketten afgevuurd.

Het is niet de eerste keer dat Rusland raketten afvuurt wanneer er buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders op bezoek zijn. Zo nam het ook Kiev onder vuur toen VN-secretaris-generaal Antonio Guterres er op bezoek was.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Charles Michel moet vluchten voor Russische raketten”

  1. Het onderstreept enkel maar de nutteloosheid van onze elite. Een grote muil tegen eigen bevolking en een schrikhaas voor échte agressie. Wat hebben we nu eigenlijk te verwachten van degenen die ons horen te beschermen?

  2. Ik denk dat Chareltje nog veel gaat moeten gaan lopen.Was breedsmoelkikker Verhofstadt er niet bij?Die stond te Kiev in 2014 toch de stoere uit te hangen samen met Fransje Timmermans.

  3. Zielig om zien, die lijkenpikkerij door allerlei zichzelf belangrijk achtende mensen. Ofwel is het om ter plaatse eens te gaan kijken wat er gekomen is van hetgeen ze zelf georganiseerd hebben. Witte-boordcriminaliteit krijgt een gans andere betekenis anno 2022. Maar wel nog verachtelijker dan het al was.

Plaats een reactie

Delen