Documenten bewijzen dat BLM-top kwistig geld uitdeelde aan vrienden en familie

wiki commons

Uncategorized

Documenten bewijzen dat BLM-top kwistig geld uitdeelde aan vrienden en familie

Carl Deconinck

De marxistische strijdorganisatie Black Lives Matter probeert al langer de financiën te verbergen voor het bredere publiek. Nu lekten er echter belastingdocumenten uit. Die bewijzen waarom de top er alles aan deed om alles bedekt te houden. De leiders van de organisatie deelden namelijk kwistig geld uit aan vrienden en familieleden

De bekendgemaakte belastingaangiften tonen aan dat BLM-medeoprichtster Patrisse Cullors gedoneerd geld gebruikte om haar broer, Paul Cullors, en de vader van haar kind, Damon Turner, grote sommen te betalen. Paul Cullors kreeg bijvoorbeeld 840.000 dollar omdat hij voor “beveiligingsdiensten” zou hebben gezorgd. Dat was nodig, meent BLM zelf, aangezien ze zelf protesteren tegen de politie en dus niet op hen kunnen rekenen. Turner kreeg dan weer bijna een miljoen dollar omdat hij hielp bij het “organiseren van live evenementen” en “andere creatieve diensten”.

Bovenop deze dubieuze betalingen komt nog eens dat BLM in het fiscale jaar van juli 2020 tot eind juni 2021 maar liefst 42 miljoen dollar netto vermogen had.
De stichting had volgens een bestuurslid een operationele begroting van ongeveer 4 miljoen dollar. Volgens de belastingaangiften heeft de stichting meer dan 37 miljoen dollar uitgegeven aan de subsidiëring van lokale afdelingen, onroerend goed, chartervluchten en andere diverse uitgaven. Daarnaast investeerde men 32 miljoen dollar in aandelen. In totaal ontving de organisatie 90 miljoen dollar donaties.

Non-profit

Omdat BLM als non-profitorganisatie open moet zijn over de uitgaven, leert de belastingaangifte ons veel interessante zaken. Zo liet Patrisse Cullors de organisatie maar liefst 73.523 dollar betalen aan haar omdat ze een vliegtuig had laten charteren. Volgens BLM deed ze dit omwille van de coronapandemie en de bijkomende gezondheidsrisico’s. Eerder bleek dat ze zich 120.000 dollar liet betalen voor “advies”.

Een adviesbureau onder leiding van Shalomyah Bowers, die secretaris is van de raad van bestuur van het BLM en voorheen plaatsvervangend uitvoerend directeur was, kreeg meer dan 2,1 miljoen dollar betaald voor het verlenen van operationele steun aan de organisatie, waaronder personeelsvoorziening, fondsenwerving en andere belangrijke diensten.

Patrisse Cullors stapte vorig jaar op uit het bestuur van BLM na een reeks van controverses. Ze bleek toen al zichzelf goed te verzorgen als leidinggevende binnen de organisatie. Ze kocht onder meer heel wat duur vastgoed op exclusieve locaties. Naar een miljoen meer of minder voor een luxueuze villa werd niet omgekeken. Cullors hield meerdere uitbundige feestjes en evenementen op die mondaine locaties. Ze zei altijd dat ze daar de vereiste huur voor betaalde. Nu blijkt dat ze voor twee dergelijke evenementen samen een schamele 390 dollar betaalde.

Uit belastinggegevens blijkt dat na meer dan 37 miljoen dollar te hebben uitgegeven aan onroerend goed, consultants en andere geheime uitgaven, de BLM-organisatie nog steeds tientallen miljoenen dollars waard is. Verontrustend voor de organisatie is dat Cullors de enige stemgerechtigde bestuurder was en geen bestuursvergaderingen heeft gehouden. De organisatie belooft alvast meer transparantie rond de financiële middelen. BLM wil echter niet meegeven wie de meest prominente donoren zijn.

Onvrede met BLM

Lokale afdelingen leven al langer in onmin met de top. Een groep van tien afdelingen, #BLM10, weigerde zelfs financiering van de top omwille van een gebrek aan transparantie. Ze willen ook een stem hebben in de organisatie waarmee ze een naam delen en die handelt in hun naam. “Wij zijn BLM, wij hebben daar allemaal aan meegebouwd.” Onduidelijkheid rond de financiën van de organisatie heeft geleid tot verschillende onderzoeken tegen BLM, onder andere in Indiana en Ohio.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “Documenten bewijzen dat BLM-top kwistig geld uitdeelde aan vrienden en familie”

  1. BLM heeft veel vijanden gemaakt door mensen vrijwilligerswerk te laten doen terwijl de top het er zichtbaar van nam, maar ook door zich met allerlei zaken te bemoeien die niets met de oorspronkelijke doelstellingen te maken hadden. Denk aan het Marxistische en antikapitalistische gedachtengoed dat te pas en te onpas wordt geventileerd door het kader van de beweging.

  2. Geld lokt. Als Marxisme vermomd Kapitalisme, net als de linkse media en de bedrijven die uit opportunisme hopen een schnabbel mee te graaien uit de zakken van het naïeve klootjesvolk.

  3. onze vivaldidioten zouden geld kunnen vragen aan BLM om de schade die ze hier aan de winkels hebben veroorzaakt terug te betalen,ik zeg wel
    a u b vragen,niet eisen.Stel dat die blm opnieuw de boel verwoesten nu ze weten dat ze van quickie en mooie annelies geen weerstand moeten verwachten..Zelfs geen strafje of mss een opstelletje,”hoe kan ik mooie annelies verleiden”om zo op een goed blaadje te staan bij een volgende straf.

Plaats een reactie

Delen