Elisabeth Borne, ministre du Travail, de l'emploi et de l'insertion - Sorties du Conseil des ministres du mercredi 4 mai au palais de l'Elysée à Paris © Stéphane Lemouton / Bestimage ! only BELGIUM !

Uncategorized

Elisabeth Borne wordt nieuwe premier van Frankrijk

Wannes Neukermans

Elisabeth Borne wordt de opvolgster van Jean Castex als eerste minister van Frankrijk. Dat meldde het Elysée maandag. Het is de tweede keer dat er een vrouw als eerste minister van Frankrijk wordt benoemd.

Frans president Emmanuel Macron had eerder op de dag de ontslagbrief van zijn eerste minister Jean Castex aanvaard. Castex zal de lopende zaken nog afhandelen tot de benoeming van de nieuwe regering. Castex was sinds 2020 de eerste minister van Frankrijk. Hij maakte in dat jaar de overstap naar de partij van Macron, daarvoor was hij actief bij de UMP die later transformeerde naar Les Républicains, de traditionele centrumrechtse machtspartij in Frankrijk.

Dat rechtse profiel lijkt nu het probleem te zijn. De afgelopen verkiezingen kwam immers naar boven dat het publiek een meer “sociale koers” wil varen. Huidig minister van Arbeid, Elisabeth Borne (61), zal hem dus opvolgen, zo raakte vanavond bekend.

https://redactie.palnws.be/2022/05/macron-herschikt-franse-regering-premier-castex-stapt-op/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Elisabeth Borne wordt nieuwe premier van Frankrijk”

Plaats een reactie

Delen