In beeld: vrijwilligers in Oekraïne schakelen Russisch gepantserd voertuig uit

shutterstock

Uncategorized

In beeld: vrijwilligers in Oekraïne schakelen Russisch gepantserd voertuig uit

Carl Deconinck

Er circuleren beelden van Engelstalige vrijwilligers in Oekraïne die meestrijden in de oorlog tegen Rusland. Ze komen erg dichtbij een gepantserd voertuig om die met een raketwerper uit te schakelen.

Vier soldaten in Oekraïense uniformen, met Amerikaanse en Britse accenten, bewegen zich door het struikgewas richting een Russische BTR-80 APC naderen die in een leeg veld manoeuvreert, in de clip die op Twitter opdook. Twee mannen met raketwerpers, waarvan één RGW-90 HH , knielen en vuren een raket af die de Russische tank rechtstreeks raakt.

De mannen vluchten terug de bosjes in voordat het zware stuk militaire apparatuur wegschiet en ontploft in de nabijgelegen struiken. Waarnemers beweren dat de inslag, hoewel die op het eerste gezicht gering leek, de scherpe munitie van de tank heeft doen ontploffen, waardoor die ontplofte. De vrijwilligers lijken ongedeerd weg te raken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “In beeld: vrijwilligers in Oekraïne schakelen Russisch gepantserd voertuig uit”

  1. Niet meer geld voor defensie. Het Russisch leger is een papieren tijger en de NAVO superieur op alle militaire en economische niveaus. Dus liberale demagogen stop met uw fake berichten voor meer kanonnen en minder boter.

Plaats een reactie

Delen