BRU53 - 20040621 - BRUSSELS, BELGIUM: FROM L-R : Accused Michel Nihoul, Accused Michel lelievre, Accused Michelle Martin and Accused Marc Dutroux pictured inside the Arlon assize court, Monday 21 June 2004 during the trial of Marc Dutroux and his accomplices Michelle Martin, Michel lelievre and Michel Nihoul. BELGA PHOTO POOL

Uncategorized

Michelle Martin deze zomer volledig vrij zonder voorwaarden

Wannes Neukermans

Michelle Martin, de ex-vrouw en jarenlange handlanger van Marc Dutroux, komt deze zomer normaal gezien helemaal vrij. Als ze haar voorwaarden tegen de zomer niet schendt, is ze terug een ‘normale burger’. De vader van één van de slachtoffers, Jean-Denis Lejeune, reageert verontwaardigd op het nieuws. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

In 2004 werd Michelle Martin voor het assisenhof in Aarlen veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar omdat ze de kinderen in de kelder van haar ex-man, Marc Dutroux, geen eten had gegeven en ze ook niet had gered. Ze was eerder al eens veroordeeld voor verkrachting, samen met Dutroux. Ze traden in 1988 in de gevangenis in het huwelijk.

Kinderen geen eten, honden wel

Enkele jaren na hun vrijlating ontvoerde Marc Dutroux in totaal zes meisjes. Martin was daarvan op de hoogte. Terwijl Dutroux voor andere feiten enkele maanden vastzat, wist Martin dat twee van die meisjes, Julie en Mélissa, nog leefden. Ze zaten toen al maandenlang vast in een kleine, onverwarmde kelder in het huis van Dutroux in Marcinelle. Ze deed niets om de opgesloten kinderen te redden of eten te bezorgen. De aanwezige honden werden overigens wel gevoederd.

Uiteindelijk werd Martin in 2004 veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar. In 2012 kwam ze vervroegd vrij onder voorwaarden, die voor tien jaar opgelegd werden. Die lopen in juni van dit jaar af, waardoor Martin een volledig vrij persoon wordt. Marc Dutroux zelf deed ook al pogingen om vervroegd vrij te komen, zonder succes.

Misnoegde vader

De vader van de vermoorde Julie, Jean-Denis Lejeune, reageert verontwaardigd op het nieuws. “Vanmorgen heb ik vernomen dat Michelle Martin haar straf zal hebben uitgezeten en volledig vrij zal zijn, nadat zij mijn dochter Julie en haar vriendin Mélissa van honger en dorst heeft laten omkomen”, schrijft hij op Facebook. “Wees niet geschokt, het is heel normaal. Het is ons rechtssysteem dat het toelaat. De woorden van de voormalige rechter Suzanne Boonen daarentegen: haar re-integratie in de maatschappij is een mislukking. Dat is de schuld van de haters, de burgerwachten, de onwetenden, de slechteriken en de media”, schrijft hij. “We mogen niet vergeten dat zij het was die handlanger was van Dutroux en die mijn dochter liet sterven van honger en dorst in een schuilplaats… zoek naar de vergissing. Maar veel mensen herschrijven graag de geschiedenis.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

14 gedachten over “Michelle Martin deze zomer volledig vrij zonder voorwaarden”

  1. 30 jaar cel + 10 jaar onder voorwaarden.
    Na amper 8 jaar – 1/4 van de opgelegde straf ipv de helft – vrij en na een goede 15 jaar is dat opnieuw een onschuldig zieltje.
    Om kotsmisselijk van te worden en dan behoren de slachtoffers nog niet eens tot mijn familie/-kennissenkring.

  2. Eén voorwaarde zal wel nog steeds van kracht blijven. Ze moet blijven zwijgen over de politici aan wie Dutroux de meisjes destijds moest leveren. Na het helpen overlijden van JC door de overheid en het weigeren van een onafhankelijke autopsie moeten we ze zoeken in de dezelfde partijen die toen bestonden en aan de macht waren.

  3. Ons heel gerechtsapparatuur is wereldvreemd, en dat is niet de eerste keer dat de gemeenschap dit moet vaststellen. Wat is dat toch met die “benoemden voor het leven”?. Krijgen die nooit meer een evaluatie?
    Tja, en dan hebben we het nog niet eens over Vivaldi! België een gerechts-ramp!

  4. Dat heb je, met een jarenlang links beleid. Voor crapuul wordt altijd een excuus gezocht, en die krijgen een 2de en 3de kans. In de US wordt echter voor elke moord of misdrijf een aparte straf opgelegd, en die worden samengeteld. Dan is er van vrijkomen geen sprake, want 2, 3 of 4 x 30 jaar betekent effectief levenslang. Moeten we daar niet eerder naartoe?

  5. Hoeveel schadevergoeding heeft ze reeds betaald?Ze schoof de chalet die ze erfde van haar moeder met een waarde van 400.000€ door naar haar kinderen!Bij de nonnetjes en gepensioneerde rechter was ze ook welkom.De pastoor zal haar niet meer met zijn BMW naar de kapper te Knokke moeten brengen!?

Plaats een reactie

Delen