De G in LGBTQ is duidelijk niet de G van Gueye. Foto's: Photo News en Twitter

De shirts zouden namelijk een doorn in het oog zijn van de praktiserende moslim en diens entourage. Foto's: Photo News en Twitter @PSG_English

Uncategorized

PSG-speler Gueye weigert in regenboogshirts te spelen

Van de redactie

PSG-middenvelder Idrissa Gueye liet afgelopen weekend wel om een heel bijzondere reden de competitiewedstrijd tegen Montpellier schieten. De Senegalees weigerde namelijk in het ‘regenboogshirt’ te spelen dat speciaal ontworpen was ter ere van de Internationale Dag tegen Homofobie. Dat meldt RMC Sport. Het is nog onduidelijk of Gueye een sanctie riskeert van zijn werkgever.

De afwezigheid van de Senegalese international Idrissa Gueye op het wedstrijdblad van gisteren tegen Montpellier was voer voor speculatie bij menig PSG-fan. Zeker wanneer blijkt dat de middenvelder wel zoals gewoonlijk mee was afgereisd naar de havenstad. Ook de reden die trainer Mauricio Pochettino gaf na wedstijd voor de afwezigheid van zijn pion deed de geruchtenmolen draaien. “Hij maakte de reis naar Montpellier, maar kon vanwege persoonlijke redenen niet op het wedstrijdblad staan. Hij is niet geblesseerd”, aldus de Argentijn die niet dieper wou ingaan op de kwestie.

Regenboogshirts

RMC Sport zegt nu te weten dat de praktiserende moslim vanwege de speciaal ontworpen ‘regenboogtruitjes’ verstek gaf voor de match. De shirts met enkele regenboog-segmenten ter ere van de Internationale Dag tegen Homofobie zouden namelijk een doorn in het oog zijn van Gueye en diens entourage.

(Lees verder onder tweet.)

Opvallend: rond dezelfde periode vorig jaar liet Idrissa Gueye ook al een wedstrijd schieten in verband met ‘regenboogshirts’. Toen was de officiële reden nog dat hij te kampen had met buikklachten. Benieuwd met welke verklaring zijn entourage nu op de proppen komt. Rouge Direct, een vereniging die actief strijd voert tegen homofobie, eist een verklaring van Gueye en indien nodig een sanctie voor de Senegalees.

(Lees verder onder tweet.)

Ook voormalig Frans presidentskandidaat Valérie Pécresse mengt zich in het regenboogdebat. “De weigering van Idrissa Gueye om mee te doen aan de strijd tegen homofobie kan niet zonder sancties blijven!”, schreef ze op haar twitteraccount. Het is nog onduidelijk of de Franse landskampioen hier gehoor aan gaat geven. De club zwijgt in alle toonaarden over het voorval.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “PSG-speler Gueye weigert in regenboogshirts te spelen”

  1. Pécresse gaat zich mengen in het debat door te stellen dat dit ‘niet zonder sancties’ kan blijven. Zoals echte deugmensen past maakt ze geen gewag van de straf waaraan zij denkt. Ik ga het zeggen Walter — een opstelletje schrijven–.
    Politiek correct zijn is heus niet moeilijk hoor.

  2. Als ze U al dwingen om zo een vod aan te trekken is dat dan de democratie waar ze zo de mond van vol hebben? Die Pécresse, dat mens vraagt een sanctie: omdat hij de enige van die zakken is die anders denkt?

  3. Op den duur gaan rechtgeaarde avondlanders, zich op dit gender-kreupele-vlak nog verstaan met Ismaëlieten. Werd de regenboog niet aan Abraham/Ibrahim, als symbool van een Goddelijk verbond gesteld ? Wat gebeurde er ook alweer met Sodoma & Gomora, steden waar mannen ook ont-aard waren ?

Plaats een reactie

Delen