Berlijn krijgt zijn eerste homo- en lesbische kinderdagverblijf

Illustratiebeeld Shutterstock

Uncategorized

Auto rijdt in op menigte in Berlijn: minstens één dode en veel gewonden

Carl Deconinck

Woensdagochtend reed een auto in op een menigte in Berlijn. Voorlopig is het onduidelijk of het gaat om een aanslag of niet. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

Een grijze Renault Clio reed in op de mensen op de Breitscheidplatz in Berlijn-Charlottenburg, zo zegt de politie. Daarbij kwam één vrouw om het leven. Een tiental mensen zou gewond zijn geraakt. Volgens de eerste informatie ging het voertuig van de weg en reed het het trottoir op. Vervolgens ramde het door het raam van een Douglas-winkel.

Politie massaal aanwezig

Thilo Cablitz, woordvoerder van de Berlijnse politie, zei dat het nog onduidelijk was of het een verkeersongeval was of een opzettelijke daad. De bestuurder is aangehouden door de politie. De politie is wel massaal aanwezig en is daarbij zwaarbewapend. De brandweer is ter plaatse met 60 hulpverleners. De acteur John Barrowman was in de buurt en gaf een uitgebreid getuigenverslag op sociale media. Hij vermoedt dat het een terreuraanslag was.

De plaats van onheil bevindt zich vlak bij de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en de zoo van Berlijn. Het is de plek waar de salafistische moordenaar Anis Amri in december 2016 met een gekaapte vrachtwagen de Berlijnse kerstmarkt opreed. Toen vielen er 12 doden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Auto rijdt in op menigte in Berlijn: minstens één dode en veel gewonden”

Plaats een reactie

Delen