Bron: Twitter

Uncategorized

Soetkin Jehaes (Open Vld) noemt VB’ers “degoutante monsters die geaborteerd zouden worden door hun ouders”

Wannes Neukermans

“Natuurlijk zijn Vlaams Belangers tegen abortus. Hun ouders zouden namelijk onmiddellijk abortus gepleegd hebben, moesten ze op voorhand geweten hebben wat voor degoutante monsters hun kinderen zouden zijn.” Het is dit soort haatspraak dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne voor de strafrechter wil krijgen. Maar ook als die komt van een partijgenoot van hem, namelijk Soetkin Jehaes? Zij is momenteel namelijk raadgever Europese en internationale betrekkingen op het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Nadat er in de Verenigde Staten beslist is om de staten de vrijheid te geven strengere of meer soepele abortuswetgeving in te stellen, in plaats van dat op federaal niveau te beslissen, is het abortusdebat opnieuw overgewaaid richting België. Hoewel vrijwel elke Belgische partij – relatief – tevreden is over de huidige abortuswetgeving, polariseert het debat ook in Vlaanderen. Conservatieve stemmen verwijten progressieven dat ze kinderen willen aborteren tot vijf minuten voor de bevalling, terwijl progressieven de conservatieven ervan beschuldigen vrouwenrechten in te willen perken.

Moddergooien

Al dagenlang is het op sociale media een potje moddergooien. Een tweet van Soetkin Jehaes (Open Vld), kabinetsmedewerker bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters en eerste opvolger in Limburg voor de Vlaamse liberalen in het Vlaams Parlement, spant echter de kroon. “Natuurlijk zijn Vlaams Belangers tegen abortus. Hun ouders zouden namelijk onmiddellijk abortus gepleegd hebben, moesten ze op voorhand geweten hebben wat voor degoutante monsters hun kinderen zouden zijn.”

Jehaes is één van de alumni van Gangmakers, het talentenprogramma van de Vlaamse liberalen. Het is een project van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert, waarmee hij nieuwe, liberale talenten wil ontwikkelen voor binnen zijn partij. “Een 10/10 voor het examen hatespeech. Een groot talent, niveau Verhofstadt en De Gucht”, reageert Theo Francken (N-VA) cynisch. Uiteraard reageerden ook heel wat Vlaams Belang-politici verontwaardigd, maar ook bij andere partijen was men het over eens dat deze tweet de grenzen van het fatsoen overschreden had.

Toch wist Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert er nog een draai aan te geven. Zo gaf hij in een antwoord op Francken aan dat ze zich intussen verontschuldigd had. Het feit dat “Vlaams-nationalisten een trollenleger gooien op een jonge zwangere vrouw” vindt Lachaert echter erger dan de tweet zelf. Soetkin Jehaes is volgens Lachaert dus plots het slachtoffer geworden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

73 gedachten over “Soetkin Jehaes (Open Vld) noemt VB’ers “degoutante monsters die geaborteerd zouden worden door hun ouders””

  1. Het is duidelijk dat de rechterlijke macht in de zakken zit van de PVV sorry O-VLD. Huiszoekingen bij de kritische pers, tot en met oppakken van de IT medewerkers van de kritische pers. Of puur ontslag. PVV perk al veel langer de persvrijheid in. Zijn er nog liberalen die voor die partij stemmen?

  2. Woorden mogen kwetsen. Doch laat aub iedereen zeggen wat zij/hij/het te zeggen heeft. Als we woorden of oppinies beginnen te beperken, dan verlagen we ons tot het niveau van diegenen die >25 % van de kiezers mond-dood willen maken. Laat mensen vrij hun hersenspinsels te verwoorden, opdat de anderen hen daarop kunnen beoordelen.

  3. Gelukkig kan soetje Jehaes haar gedacht nog zeggen want als het van haar partij afhangt is dat misschien wel de laatste keer dat ze dat kan doen. Hopelijk komt er bij haar na haar luiertijdperk (profiteer ervan soetje want dtoch een beetje verstand al is sat zeker na 2024

  4. Gelukkig kan soetje Jehaes haar gedacht nog zeggen want als het van haar partij afhangt is dat misschien wel de laatste keer dat ze dat kan doen. Hopelijk komt er bij haar na haar luiertijdperk (profiteer ervan soetje want dat is een schone tijd) toch een beetje verstand tegen 2024

  5. Voor die dame , of moet ik zeggen, dit stuk crapuul heb ik totaal geen respect. Dus daar maak ik geen woorden aan vuil! Dit is het niveau van V.L.D. DAAR KOTS IK OP 🤮🤮🤮

  6. Moslims zijn ook tegen abortus. Wat als dat madammeke VB’ ers had vervangen door moslims ? Of hoe onnozel kun je wel zijn ? En dat is “raadgever” bij de OVLD … Ze zijn er daar wel mee, met zo een filosofe !

  7. Die dame is een dom wicht, maar ik vind dat ze het recht moet hebben om aan te tonen hoe bevooroordeeld en achterlijk ze is. Dat hoort tot de vrijheid van meningsuiting. Ze heeft ook een bijzonder lelijke bril , maar dit even terzijde…

  8. Dat truttebelleke mag dat is in mijn gezicht komen zeggen. Ik denk dat ze na vijf minuten al staat te daveren als ik mijn ongezouten mening over haarzelf kenbaar maak.

  9. Hoogstaande commentaar van mevrouw soetkin. Helemaal zoals we het gewoon zijn van open VLD. Zal hun veel stemmen opleveren, denk ik, want dit zijn toch quotes die bijblijven.

  10. Zou Mw. Soetkin zo vriendelijk willen zijn even duiding te willen verschaffen bij het satirische artikel in ‘Scheldt, waarin een foto gepubliceerd wordt van onze Eerste Minister, met als bubbel “zaadgevend”, en van haarzelf met als bubbel ‘zaadvragend”. Gezien de reputatie van onze PM zou dit wel eens interessant kunnen zijn, nietwaar Mevrouw?

  11. Dewael noemde Vlaams Belangers mestkevers, De Croo had het over mentaal gehandicapten, Rutten zei ooit dat Van Grieken een klein pietje had. Vlaams Belangers schofferen zit liberalen blijkbaar in het blauwe bloed. Man, ik hoop echt van harte dat ze in 2024 onder de kiesdrempel duiken.

  12. Zou het kunnen dat de Ovld niets meer kan beargumenteren tegen VB, dat dag in, dag uit meer en meer gelijk krijgt op haar hoofdthema’s: migratenjanboel en uitmelken/uitzuigen van Vl. door franstaligen. Wie zo spreekt , heeft die het debat al niet verloren ?

  13. Dit VLD-mens heeft met haar degoutante uitspraak bewezen dat de lat van het normale verstand bij de vld zéér laag ligt. En die partij levert dan een eerste minister af!? Het is in die partij een gewoonte om de Vlaams Nationalisten, en zeker het Vlaams Belang, uit te schelden voor van alles en nog wat. Er zijn genoeg voorgangers in deze partij die het in ’t verleden hebben voorgedaan. En dit alles blijft ongestraft met de toestemming en bescherming van de andere partijen.

    2024, De schrik voor het Vlaams Belang zit er heel goed in. Hopelijk haalt het VB dan ook een “monster”-score in 2024!!

    Houzee!!

  14. Nooit dader, altijd en overal slachtoffer. Ik wordt zo moe van deze dagelijkse leugen van mensen die de capaciteiten en het niveau zouden moeten hebben om een land te leiden terwijl het niveau van cafépraat tegenwoordig heel dikwijls hoger staat dan de onnozelheden die ze uitkramen.

  15. Mag ik de vraag stellen “wie betaalt het maandloon van dat wicht?” Antwoord de Vlaamse belastingbetalers waaronder 800.000 Vlaams belang kiezers. Als de “dame” of is het misschien “X” eerlijk is geeft ze dat deel dat betaald is door de mensen die zij zo veracht terug aan de VLAAMSE belastingbetaler. De mister voor dat wicht “werkt” moet haar onmiddelijk ontslagen wegens grove beroepsfout namelijk het beledigen van haar werkgevers, de VLAAMSE belastingbetaler maar ik vrees dat dit nooit zal gebeuren.
    Besluit de PVV of hoe dat clubje ook mag hete is en blijft EEN PEST VOOR VLAANDEREN.

  16. Als de VLD nog een beetje zin heeft voor ethiek moet ze Soetkin eruit zetten.
    Even onverdraagzaam als de meest extremistische moslims.
    Wat komt dat in een democratische bestuur doen ?

  17. Dit is weer prima reclame voor ? zeker niet voor de liberalen die nog in de VLD zitten !!! Eerder voor het Vlaams Belang . Want wie neemt zo een onnozel wicht nog ernstig ?

  18. De democraten hebben zichzelf in de voet geschoten door het recht op abortus te willen verlengen tot zelfs na de geboorte of hun bewering dat het geen mens is maar een hoopje cellen.
    Abortus moet mogelijk zijn in geval van verkrachting, wanneer het leven van de moeder in gevaar is of de baby niet levensvatbaar is maar als je de commentaren leest van de linkse pro abortus insurrectionisten blijkt steeds meer dat zij abortus beschouwen als een vervanger voor het voorbehoedsmiddel.
    Grappig dat ze nu schreeuwen dat het hun lijf hun keuze is, maar ze wel niet op straat kwamen toen ze verplicht werden een experimenteel “vaccin” te laten inspuiten en nog erger, diegenen die wel weigerden wilden laten opsluiten.
    Vlaams Belang 2024 en Trump 2024

  19. Soetkin…heerlijk toch dat dit (gefrustreerd?) meiske uitgerekend een der meest Vlaamse namen der geschiedenis heeft… Soetkin…de moeder van Tijl Uilenspiegel…
    Dat wicht zou ook beter eens diep in de spiegel kijken….en hopelijk (voor haar) niet kotsen van zichzelf…

  20. het abortus ‘schandaal’ van de linkerzijde …….wat is het toch gemakkelijk winnen – als vrouw – om te kiezen voor jezelf in casu abortus. Logisch, de baby heeft nog geen ‘stem’ om uit te schreeuwen: let me live !
    Beeld je het volgende scenario in: een baby wordt geboren, groeit op als een ferme knaap, actief als jongere bij de scouts, is populair bij de meisjes en vangt dan ook de knapste griet van het dorp op zijn 16j waarmee hij later trouwt op zijn 24ste. Ze krijgen 2 schatten van kinderen en kiezen voor een christelijk (hoor ik de linkerzijde braken ?) huwelijk. Hij heeft een toffe baan als IT’er, zij is verpleegster. Het leven lacht hen en hun 2 kids toe………maar plots staat zijn mama naast hem – in de vorm van een tekstballon zoals in een strip – waarbij de mama hem koudweg vertelt: sorry zoon, maar dit alles – je leven dus – heb ik je ontnomen, want je werd geaborteerd toen ik bewust koos ….voor mijn zelve egoïstische “IK” !
    Of nog: hoe simpel het ook is een baby te aborteren, des te moeilijker het zou zijn als mama je zoon – die op middelbare leeftijd een kop groter is dan haar – te zeggen dat hij eigenlijk niet had bestaan….want hij paste niet in haar ‘vrijheidsbeeld’ op dat moment. Geef mij maar de conservatieve verantwoordelijke boven de links liberale egoïst !

Plaats een reactie

Delen