Nieuwe groenlinkse regering in Slovenië wil grensmuur afbreken

shutterstock

Uncategorized

Nieuwe groenlinkse regering in Slovenië wil grensmuur afbreken

Carl Deconinck

Slovenië is van plan om de grensmuur af te breken die tijdens de migratiecrisis van 2015 is gebouwd. Het land wil de grens met Kroatië opnieuw volledig openen. Dat bevestigde de minister van Binnenlandse Zaken.

De nieuwe Sloveense regering voert een volledig ander beleid dan de rechtspopulistische Janez Jansa. Die had een stevige muur laten bouwen om de gigantische stroom migranten die in 2015 Europa binnenkwam tegen te houden.

Kritiek van ngo’s

Buurland Kroatië is dan wel lid van de Europese Unie, het maakt geen deel uit van het Schengen gebied, in tegenstelling tot Slovenië. Finaal bouwde Slovenië tijdens een hoogtepunt van de migratiecrisis een grensmuur van een goede 200 km lang. Dat is ongeveer een derde van de grens tussen beide landen.

Zowel Slovenië als Kroatië kregen in het verleden al heel wat kritiek van linkse ngo’s omdat ze een relatief streng migratiebeleid voerden. De groenlinkse regering in Slovenië wil daar nu verandering in brengen. Eerste minister Robert Golob beloofde de muur af te breken en in de plaats drones en camera’s gebruiken. De socialistische minister van Buitenlandse Zaken, Tanja Fajon, zei eind mei nog dat Ljubljana zich zal heroriënteren. Het land zal afstand nemen van de migratie-kritische Visegrad groep en zal zich in de plaats richten op de EU-kernlanden. Het breekt ook met Oostenrijk, dat eerder al aandrong om de grenscontroles in stand te houden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Nieuwe groenlinkse regering in Slovenië wil grensmuur afbreken”

 1. Ze zullen wel democratisch verkozen zijn maar zelf zullen ze de lasten van de migratie niet moeten dragen, want de vluchtelingen (vooral de economische) zullen verder doorgesluisd worden naar de EU-kernlanden waar men de gebakken peren zal moeten vreten.

 2. Wat een deugmensen toch die groen-(s)linkse, ze weten goed dat niemand in slovenie zal blijven. Vandaag daar, morgen hier. Vroeger zong een Antwerpse groep- allah is groot maar het OCMW groter- het is actueler dan ooit. Maar we hebben één geluk,
  een telefoontje naar Lagarde is voldoende en we krijgen een valiesje ‘gratis gedrukt geld’.

 3. Met een bende groenen aan de macht, is Europa volledig aan het wegzinken. We worden overspoeld door gelukszoekers, verkrachters, agressievelingen, enz…, ze zullen hun geloof “opdringen”, en wie niet meegaat met deze trein wordt een kopje kleiner gemaakt, zowel financieel of nog erger. De verkiezingen komen eraan (2024), ze zijn dus volop stemmen aan het ronselen.
  Groen = communisme, wokisme, verkrachters van de natuur (zie transgender-gedoe), enz…
  Een cordon rond groen en andere linksen zou véél beter zijn.

 4. Dat zal in Belgistan bij onze Groen Linkse-,Vooruit-,Liberale en Communistische N/F adhepten als muziek in de oren klinken.De Antwerpse burgemeester zal nog meer torengebouwen moeten neerpoten om onderdak te geven.In het Brussels Gewest worden door Ecolo/PS/Vooruit etc… extra magneten voorzien om het aanzuigeffect te vergroten en hun potentiële kiesvee te omarmen.Extra schapen en scherpe messen worden voorzien!
  Dweilen met de kraan volledig open en ondertussen onze welvaart/rijkdom opgebouwd door onze ouders en voorouders naar de vaantjes helpen.Mahdi die binnenkort de fakkel doorgeeft aan een andere pineut leugenaar,gaat dus proberen om van CD&V terug een volkse centrumpartij te maken?!De OCWM’s hun kassen zullen eerst goed gespekt worden met ons afgeperste belastinggeld en de sociale hangmatten kunnen worden opgehangen.De linkse bende met aan het hoofd De Croo zal weer met een goede uitleg op de proppen komen alsook onze “vrije objectieve”pers.Op de Reyerslaan waar de staats leugenzender met minaret is gevestigd is men euforisch.Ursula,Michel,Verhofstadt,Somers en co zullen zoals ze zelf beweren nog meer aan de juiste kant van de geschiedenis staan?!Leve de omvolking!Hongarije dat aan Slovenië grenst zal nog een tandje moeten bijsteken nu er daar overlopers/verraders aan de macht zijn!

Plaats een reactie

Delen