Stikstofdecreet ingediend in Vlaams Parlement

Fractieleiders Van Rompuy (cd&v) en Vandaele (N-VA). Photonews

Uncategorized

Oeps: Ecolo-covoorzitter maakt ‘rekenfoutje’ van 120 miljard euro

Anton Schelfaut

Rajae Maouane, covoorzitter van Ecolo, heeft dinsdagochtend een ‘rekenfoutje’ van 120 miljard euro gemaakt. In het Franstalige radioprogramma Matin Première verklaarde ze dat de 1 procent rijkste Belgen 660 miljard euro bezitten, wat zou overeenkomen met het bruto binnenlands product (bbp) van België. Uit cijfers van het Planbureau blijkt echter dat het bbp slechts 538 miljard euro bedraagt.

https://redactie.palnws.be/2022/06/ecolo-wil-30-000-euro-geven-aan-alle-belgen-van-25-jaar/

Ecolo zorgde dit weekend voor ophef met een voorstel om elke jongere op 25-jarige leeftijd een ‘universeel solidariteitskapitaal’ van 30.000 euro toe te kennen. Het voorstel zou 2,5 miljard euro kosten en volgens de Franstalige groenen gefinancierd kunnen worden door een belasting van 1 procent op het vermogen van de allerrijksten.

Ecolo-covoorzitter Rajae Maouane lichtte het voorstel dinsdagochtend toe in Matin Première. “We zullen deze maatregel financieren met een belasting op het kapitaal van de rijkste mensen”, klonk het. “In België bezit de rijkste 1 procent van de bevolking 660 miljard euro. Dat is het bbp van België.”

Benaderende cijfers

Daarop publiceerde Ahmed Laaouej, federaal fractieleider voor de PS, de laatste cijfers van het bruto binnenlands product van België. “Voor de duidelijkheid van de debatten, en om het veelvuldig gebruik van ‘benaderende’ cijfers te vermijden”, schreef hij erbij. Uit de cijfers van het Planbureau blijkt inderdaad dat het bbp van België ‘slechts’ 538 miljard euro bedraagt. Dat is 122 miljard euro minder dan wat Marouane beweerde op de Franstalige radio.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Oeps: Ecolo-covoorzitter maakt ‘rekenfoutje’ van 120 miljard euro”

  1. Tja, extreem links liegt er maar op los, net zoals extreem linkse putain en zijn bloederige oorlog, de woordvoerster (X/Y/Z/DING) van groen had zelfs de grafieken van de experten vervalst om hun zogenaamde stelling te bewijzen betreft energie maar zijn door de mand gevallen. Zie maar op hun webstek ;”De kernuitstap komt er zoals gepland. En je energiefactuur? Die blijft onder controle.” Als je dat gelooft dan ben je ook extreem links.

  2. Linkse regimes zijn niet democratisch,die zijn totalitair!Dat hebben ze gemeen met landen waar geloof en staat niet gescheiden zijnEn ze verkopen nóg meer leugens en onzin dan samenraapsels als onze federale regering.

  3. Dat de vaardigheid in wiskunde ongekend laag is in dit land is voor de groenen misschien een excuus maar dat zulke partijen in de regering de boventoon voeren maakt het systeem ongeloofwaardig (voor zover dit nog moet worden aangetoond). Andermans geld beheren en verteren vraagt nu eenmaal geen moeite. Samenwerken met rood waarborgt een zekere toekomst, voor links, niet voor dit land.

  4. Smossen met andermans geld. Mie Vogels ook al zo’n voorstander, maar toen ze haar afscheidspremie mocht ontvangen stond ze op de eerste rij. Onderwijl opteerden andere verkozenen om NIET te cashen. Zou ze trouwens die 2% op die 432.000 euro ook willen afgeven?

  5. Sale & Lease back 2.0:
    Blijkt nu ook nog dat Isabelle Durant van de (gr)Oenen onder Verafstoot I een groot deel van de nmPS verkocht en teruggeleased heeft van 6 Amerikaanse trusts. Net zoals DeKlucht de justitiegebouwen verkocht en terughuurde.
    Waren betrokken Durant van (ge)Oen, Onckelinx van CorruPSion en Bert de Bleiter Anciaux van Vooruit-Achteruit.

    “Noch de NMBS, noch Infrabel wensten te reageren op vragen van Le Vif, meldt het weekblad. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) liet op zijn beurt optekenen dat hij opheldering wil over alle lopende cross border leasingcontracten tussen de NMBS en de trusts.

  6. Och dat ze een klein rekenfoutje maakt dat dat kan iedereen overkomen. Wat mij stoort is dat die bloedrode groene rakkers geld van anderen willen gebruiken om hen die nog nooit gewerkt hebben 30.000 € te geven. Ik noem dat zuivere diefstal. En daan rijst de vraag wat verstaat deze groene ecologiste onder “jongeren” ? Bororokko – Anderlechtse Molenbeekse jongeren zeker.

  7. Groen maakt dergelijke fouten al jaren, vandaar dat ze zo hoog schoren in Vlaanderen waar men niet zomaar alles slikt wat politici beweren. In Wallonië blijkt dat anders te liggen, op een paar miljard wordt daar immers niet gekeken. De Vlamingen passen het verschil immers bij.

Plaats een reactie

Delen