Veiligheid en migratie worden opnieuw belangrijke verkiezingsthema’s

Paul Van Tigchelt heeft de eed afgelegd als nieuwe minister. Photonews

Uncategorized

Britse politie negeert grootschalig kindermisbruik door Pakistaanse bendes wegens vrees voor “raciale spanningen”

Simon Segers

In de Britse stad Telford, ten noorden van Birmingham, zijn sinds de jaren ’80 meer dan duizend meisjes misbruikt omdat de autoriteiten duidelijke bewijzen van seksmisdrijven niet onderzochten. Dat blijkt uit een onderzoek waarover de Britse media woensdag schrijven. De daders hebben voornamelijk een Pakistaanse origine en men vreesde “raciale spanningen” als de zaak onderzocht werd.

Het onderzoek kwam er nadat de krant Sunday Mirror in 2018 onthulde dat bendes sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw meisjes misbruikten. Volgens Tom Crowther, de voorzitter van de onderzoekscommissie, kon het misbruik jarenlang ongecontroleerd floreren. De bevoegde agentschappen gaven de kinderen zelf de schuld voor het misbruik en de praktijken werden niet onderzocht omdat men “nerveus was vanwege het ras” van de daders. Het onderzoeken van beschuldigingen tegen Pakistaanse mannen zou namelijk “raciale spanningen” kunnen veroorzaken, schrijft BBC.

Daders aangemoedigd

Uit het onderzoek blijkt ook dat leerkrachten en sociaal werkers werden ontmoedigd om misbruik te melden, en dat de betrokken agentschappen berichten over de uitbuiting van kinderen afdeden als kinderprostitutie. De daders voelden zich “aangemoedigd” door het feit dat de politie niet optrad, waardoor het misbruik jarenlang kon voortduren zonder enige reactie. Nadat in 2013 zeven mannen werden veroordeeld voor seksmisdrijven, werden de gespecialiseerde teams om financiële redenen enorm ingeperkt.

“Slachtoffers herhaalden tijdens het onderzoek steeds weer hoe volwassen mannen hen als kind manipuleerden om hun vertrouwen te winnen, om dan dat vertrouwen meedogenloos te schenden en hen te gebruiken als seksueel object of handelswaar”, aldus Crowther. “Talloze kinderen werden seksueel misbruikt en verkracht. Ze werden opzettelijk vernederd, ze werden gedeeld en verhandeld. Ze werden onderworpen aan geweld en hun families werden bedreigd.”

Het onderzoek ging terug tot 1989, maar Crowther zei ook verhalen te hebben gehoord over slachtoffers in de jaren 70. De politie van West Mercia en het gemeentebestuur van Telford & Wrekin County heeft zich “ondubbelzinnig” verontschuldigd voor de gebeurtenissen uit het verleden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Britse politie negeert grootschalig kindermisbruik door Pakistaanse bendes wegens vrees voor “raciale spanningen””

  1. In het Islamitisch Kalifaat U.K. is de politiek-correcte degeneratie NOG erger dan bij ons vermits vermeend “racisme” er als NOG erger geëvalueerd lijkt te worden dan pedofiel geweld ! Hoe ver zou politiek-correcte decadentie dan wel nog verdere ontaarden ? Wokeness dient daarom met stok en wortel uitgerukt. Gelukkig dat de Brexit die pathologisch politiek-correct ontaarde kanker natie uit ONS Europa amputeerde. Laat hen verrekken met hun “splendid isolation” , fish & chips, “plat” bier, lelijk bleek vrouwvolk, steriele beremutsen folklore en “trouping the colour”…….

Plaats een reactie

Delen