Comeback Conor McGregor wordt op veel scepsis onthaalt

Shutterstock

Uncategorized

Conor McGregor niet geïnteresseerd in gevecht met YouTube-ster Jake Paul

Carl Deconinck

YouTube-ster Jake Paul is al een tijdje bezig met een opvallende carrière te maken in de bokssport. Hij daagde de Ierse superster Conor McGregor uit uit voor een kamp. McGregor deed ooit hetzelfde met bokslegende Floyd Mayweather jr., maar in een gevecht met Paul heeft hij geen zin. Hij noemt de YouTuber een “niemendal”.

Paul probeert al langer een kamp met McGregor te krijgen. Al van het begin toen hij YouTube links liet liggen om zich op het boksen toe te leggen. Volgende maand neemt Paul het trouwens op tegen Hasim Rahman Jr. De eerste ‘echte’ bokser tegen wie hij moet kampen tot nu toe. Hasim won 12 van zijn professionele kampen als prof. De helft daarvan met een KO.

Hasim Rahman Jr is trouwens de zoon van Hasim Rahman, voormalig WBC kampioen bij de zwaargewichten die daarvoor Lennox Lewis moest verslaan. Zijn zoon vecht in de plaats van Tommy Fury, de broer van de bekende Tyson Fury. Daarmee blijft Paul zoeken naar tegenstrevers met een opvallende naam om zo de aandacht levendig te houden. Hij denkt dat een gevecht met McGregor dan onvermijdelijk wordt.

“Ik denk dat ik nog een paar keer moet vechten, mensen KO moet blijven slaan. Hij moet opnieuw actief worden, wie weet wat er dan kan gebeuren.” Paul wijst erop dat beide heren “zakenmannen” zijn en schat dat ze elk zo’n 75 tot 100 miljoen dollar kunnen verdienen. McGregor lijkt echter niet warm te lopen voor een kamp met Paul. Op Twitter haalt hij stevig uit. “Je deed 23 gevechten en haalde maar 70.000 betalende kijkers. je bent een flop, een niemendal”.

(Lees verder onder de tweet.)

Conor McGregor zelf is een van de meestbekeken sterren in de sport. Zijn gevecht tegen Floyd Mayweather jr. haalde 4,6 miljoen betalende kijkers. Hij staat aan de top van de meest bekeken vechters in de UFC. Eerder probeerde Paul ook al Canelo Alvarez te verleiden tot een gevecht. Toch is hij een zelfverklaarde fan van de Ierse McGregor. Die verzorgt de show veel meer en doet geregeld sterke uitspraken. Het is echter de vraag wat de puur sportieve waarde van dit alles zou zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen