Datum voor titelstrijd bij superweltergewicht ligt vast

Screenshots via Twitter

Uncategorized

Datum voor titelstrijd bij superweltergewicht ligt vast

Carl Deconinck

Regerend wereldkampioen Jermell Charlo en zijn tegenstander, Tim Tszyu, de nummer 1 op de ranglijst van de WBO, weten wanneer ze het tegen elkaar moeten opnemen. Jermell verklapte de datum op zijn Instagrampagina.

Charlo lichtte eerder al een tipje van de sluiter wanneer hij de Australische vlag postte op Instagram, het land van zijn tegenstander. Maar nu zette hij de datum online, 28 januari 2023. Hij verwijderde die echter snel. De datum is wat later dan de meesten verwachtten.

De verwachting is dat Jermell geen wedstrijden meer zal kampen tot dan. Hij recupereert namelijk nog steeds van een bijzonder intensief gevecht met Brian Castano. Hij kreeg daar heel wat klappen te verwerken tot hijzelf een KO uitdeelde in de 10e ronde. Het was de vervolgwedstrijd op een even intensieve kamp die een een draw was.

Alle riemen

Tszyu kijkt al een tijdje uit naar het gevecht om de wereldtitel maar kan zelf ook een pauze gebruiken. Hij onderging een operatie aan zijn beide handen in mei na de verwondingen die hij opliep bij zijn laatste wedstrijd. Een wedstrijd die hij won tegen Terell Gausha. In het verleden zei Charlo nog dat Tszyu nooit een kans zou krijgen voor de wereldtitel. Die laatste wil zich nu maar al te graag bewijzen. Charlo drong nu zelf aan op het gevecht en kan zo voor het eerst zijn titel verdedigen sinds hij alle riemen -WBO, WBA, WBC en IBF- verzamelde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen