Italiaanse president weigert ontslag van premier Mario Draghi

Mario Draghi. Shutterstock

Uncategorized

Italiaanse president weigert ontslag van premier Mario Draghi

Belga Press Agency

De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft donderdag het ontslag van premier Mario Draghi geweigerd. Mattarella heeft Draghi gevraagd verslag uit te brengen aan het parlement om zo tot een evaluatie van de situatie te komen, zo laat het bureau van de president weten. Mogelijk blijkt dan of er nog een meerderheid is om door te gaan.

De voormalige voorzitter van de Europese Centrale Bank had eerder aangegeven te zullen opstappen als coalitiepartner Vijfsterrenbeweging niet zou instemmen met een pakket aan steunmaatregelen. Donderdag kondigde de anti-establishmentpartij aan de stemming in de Senaat te zullen boycotten, waarna Draghi de handdoek in de ring gooide.

Draghi kan een nieuwe stemming organiseren om alsnog steun van alle coalitiepartners te krijgen. Ook kan hij proberen een nieuwe coalitie te smeden. Anders komen er waarschijnlijk dit najaar verkiezingen. Die stonden gepland voor volgend jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

1 gedachte over “Italiaanse president weigert ontslag van premier Mario Draghi”

Plaats een reactie

Delen