Trump maakt na 2,5 jaar comeback op X | PAL X

De politiefoto van Donald Trump. Twitter

Uncategorized

Kevin Spacey pleit onschuldig in Britse rechtszaak over seksueel misbruik

Simon Segers

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft donderdag in Londen onschuldig gepleit in een rechtszaak over beschuldigingen van seksueel misbruik. Hij wordt verdacht van vijf zedendelicten tegen drie mannen.

De 62-jarige acteur, onder meer bekend van ‘American Beauty’ en ‘House of Cards’, wordt beschuldigd van vier gevallen van aanranding en één geval van “penetratie zonder toestemming”. De feiten zouden tussen 2005 en 2013 hebben plaatsgevonden in Londen en in Gloucestershire, in het westen van Engeland. Spacey was toen artistiek directeur van het Londense theater The Old Vic. De slachtoffers zijn vandaag tussen 30 en 50 jaar oud. 

Proces in 2023

Tijdens een eerste zitting in juni zei Patrick Gibbs, de advocaat van Spacey, dat zijn cliënt elke criminele beschuldiging resoluut verwerpt. Toen was de acteur zelf ook aanwezig, maar hij sprak toen enkel om zijn naam en geboortedatum te bevestigen. Het proces ten gronde tegen Spacey begint op 6 juni 2023 en zal naar verwachting twee tot vier weken duren. De Hollywoodacteur werd in 2017 in de marge van het #MeToo-debat door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daardoor moest de acteur kort daarna vertrekken uit de populaire Netflix-serie ‘House Of Cards’. Meerdere zaken werden geschikt en geseponeerd, maar er bleef wel een onderzoek naar de acteur lopen.

The Old Vic meldde twintig klachten van ongepast gedrag tegen de Amerikaan en ook medewerkers van de set van ‘House of Cards’ beschuldigden hem van seksuele intimidatie. Een rechter besliste in 2021 ook dat hij 31 miljoen dollar (destijds circa 27,6 miljoen euro) schadevergoeding moest betalen aan productiehuis MRC.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/08/kevin-spacey-opnieuw-actief-in-hollywood-na-beschuldigingen-van-grensoverschrijdend-gedrag/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Kevin Spacey pleit onschuldig in Britse rechtszaak over seksueel misbruik”

Plaats een reactie

Delen