60-jarige Italiaan aangevallen door drietal dat kerkgebouw met flessen bekogelde

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

60-jarige Italiaan aangevallen door drietal dat kerkgebouw met flessen bekogelde

Sonja Dahlmans

In de Italiaanse stad Cagliari is midden juli een zestigjarige man zwaargewond geraakt bij een aanval door drie mannen die de Sint-Augustinuskerk met lege flessen bekogelden. Toen de man de vandalen hierop aansprak, werd hij door het drietal aangevallen. Zijn belagers waren alle drie buitenlanders met een verblijfsvergunning. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De man ging na afloop van zijn werk iets drinken in een hotel in het centrum van Cagliari. Toen hij rond drie uur ’s nachts huiswaarts keerde, betrapte hij drie mannen die lege flessen tegen de Sint-Augustinuskerk aan het gooien waren. Toen hij de vandalen op hun gedrag aansprak, werd hij door hen aangevallen. Een van de aanvallers spoot ook peperspray in zijn gezicht. Bij de aanval liep de man drie gebroken ribben en een borstblessure op. Hij zal volgens de behandelende artsen ongeveer 30 dagen tijd nodig hebben om van zijn verwondingen te herstellen.

Op basis van een getuigenverklaring en camerabeelden kon de politie een verdachte arresteren. Het gaat om een 24-jarige man die woonachtig is in Quartu Sant’Elena. De man heeft een verblijfsvergunning en wordt nu beschuldigd van het toebrengen van zwaar letsel.

Geen alleenstaand geval

In Italië vinden regelmatig aanvallen op kerken plaats. Zo werd op 18 juli in Turijn een kerk beklad door drie vrouwen. Op 12 juni werd ook ingebroken in de Sint-Antonius van Paduakerk in Mezzomonte. De inbrekers richtten vernielingen aan en zouden naar waardevolle spullen hebben gezocht. Een dag later, op 13 juni, stak een 17-jarige een palmboom in de tuin van de Sint-Leopoldkerk in Padua in brand. Verdere schade bleef gelukkig uit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

8 gedachten over “60-jarige Italiaan aangevallen door drietal dat kerkgebouw met flessen bekogelde”

  1. De ‘daders’ tegen een muur zetten en de dorpsbewoners hen laten bekogelen met (volle) flessen, hardhandig hiertegen optreden of het haalt geen kloten uit met deze zogenaamde kansparels die ons pensioen naar de kloten doen.

  2. Hier wordt tenminste vermeld over wie we spreken : ‘drie buitenlanders met een verblijfsvergunning’, al zou de afkomst ook beter vermeld worden. In naam van de politieke (on)correctheid worden deze zaken over ’t algemeen verzwegen, het is nochtans nuttig om je een beeld te vormen vanwaar/vanwie deze ‘uitspattingen’ komen.

  3. Laat maar komen onze buitenlandse vrienden. We hebben ze broodnodig volgens onze beleidsmakers. Brrodnodig voor wat? Om zo snel mogelijk te omvolken omwille van hun stemmen?

Plaats een reactie

Delen