BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 21 : Prime Minister Alexander De Croo will receive Spanish Prime Minister Pedro Sanchéz. In the run-up to the European Council meeting on Thursday and Friday, they will discuss the situation in Ukraine and proposals for a structural stabilisation of the energy markets on March 21, 2022 in Brussels, Belgium, 21/03/2022 ( Photo by Didier Lebrun/ Photonews

Uncategorized

Alexander De Croo: “De komende vijf à tien winters gaat het moeilijk zijn”

Redactie Politiek

Premier Alexander De Croo (Open Vld) schetste tijdens een Voka-stage een somber beeld van de economie van de komende jaren, door de stijgende energieprijzen, de spanningen met Rusland en de recessie waarin we belanden. “De komende vijf à tien winters gaat het moeilijk zijn”, aldus De Croo. “In een aantal sectoren is het echt moeilijk om met die hoge energieprijzen om te gaan. We volgen dat van nabij op, maar we moeten transparant zijn: de komende maanden zullen moeilijk worden, de komende winters zullen moeilijk worden. Daarvan moet je uitgaan. Hope for the best, prepare for the worst. Als het dan uiteindelijk beter meevalt, is het toch goed dat we voorbereid waren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Alexander De Croo: “De komende vijf à tien winters gaat het moeilijk zijn””

  1. Een te hoge staatsschuld, een stijgende inflatie, een onverantwoordelijk Brussel, een falend Wallonië, een ontspoorde migratie, en een verarmend Vlaanderen. Het Belgische schip zinkt. Zet de Vlaamse reddingsboot uit.

  2. In de plaats de miljoenen door kitir in Afrika rond te smijten en de miljarden subsidies zoals de 600 (+150) miljoen € aan de pers te geven zou vivaldi eens wat meer voor onze Vlamingen moeten doen. Papa decroo mag heel fier zijn op zijn zoontje.

  3. Wacht maar tot Poetin de kraan volledig zal toedraaien! In een ander artikel lezen we :Is het ontbindingsproces van België ingezet?Welnu mijnheer De Croo één winter zal volstaan om dit alleen maar te versnellen!?

  4. Het fabeltje van de omschakeling naar hernieuwbare energie, waardoor kerncentrales overbodig waren, klopt dus niet. Groen die onze energie beheert… een regelrechte ramp. De EU maakt eigenlijk de grootste fout door de regel dat de duurste manier waarop elektriciteit wordt opgewekt, de prijs bepaald. Zolang de EU deze regel behoudt maken bepaalde bedrijven woekerwinsten op kap van de bevolking.

  5. Heeft die idioot niks beter te vertellen, dat wisten wij zelf ook.
    Nieuwe Europa men kl.. ten ja.
    Een veelbetekenende uitspraak van Coudenhove-Kalergi is: “De toekomstige mens zal van gemengd ras zijn. Hedendaagse rassen en klassen zullen geleidelijk verdwijnen als gevolg van ruimte, tijd en het verdwijnen van vooroordelen. Het Euraziatische-negro ras van de toekomst, dat zal lijken op de oude Egyptenaren, vervangt de verscheidenheid van volkeren met een verscheidenheid aan individuen.”op

  6. Dat het moeilijk zal worden en dat de bevolking zal verarmen daar zijn onze incompetente politici zelf voor verantwoordelijk . Die domme sancties tegen Rusland waren nergens voor nodig. Het was helemaal niet moeilijk om tot een akkoord te komen met Rusland. Aldus zou een oorlog vermeden zijn geworden. Men moest gewoon de akkoorden van Minsk van 2014 nakomen. Maar nee de VS stuurden aan op een oorlog met als bedoeling Europa te verzwakken, en onze politici die zich als marionetten van de VS gedragen zijn hier in meegegaan.

  7. Dictator Alexander De Croo hoeft geen verantwoording af te leggen aan de kiezer. Dank zij een gecorrumpeerd kiessysteem dat de politieke maffia (particratie) van de Wetstraat en hun regionale filialen, handhaaft tot eigen profijt. De unitaire liberale Belgische bestaat anno 2002 uit een collectief van partijvoorzitters dat soeverein beslist over de samenstelling en beleid van de regering. Unitair? Jawel, want de regionale regeringen zijn niet meer dan lokale filialen van het Belgisch machtscentrum. Onderhavige navelstreng kan alleen doorbroken worden door separatisme. De eerste stap moet gezet worden via het Vlaams Parlement. Reken vooral niet op Bart De Wever en Jan Jambon twee Belgo-Vlamingen van N-VA signatuur.

  8. Je merkt dat deze porno premier in een parallelle samenleving is opgegroeid en nog steeds daarin leeft. Hoe kun je nu de wens uitdrukken om in de volgende legislatuur weer premier te worden nadat je die zowat iedereen wordt bestempeld als dweil of zwakste premier ooit?? Een begroting die steeds hopelozer wordt, een immigratie crisis die helemaal ontspoord, en daarboven en energiebeleid die door niemand slechter gemanaged werd. VLD? Weg ermee! 🤮🤮🤮

  9. Een vraagje. Heeft Zwitserland in 1940 – 1945 sancties uitgevaardigd tegen Duitsland ? Heeft het de Duitse bezittingen bevroren ? Heeft het wapens geleverd aan het Franse verzet ?

Plaats een reactie

Delen