Alex Jones moet meer dan 4 miljoen dollar betalen aan ouders van slachtoffers Sandy Hook

Shutterstock

Uncategorized

Complotdenker Alex Jones moet meer dan 4 miljoen dollar betalen aan nabestaanden slachtoffers schietpartij Sandy Hook

Carl Deconinck

Een jury in Texas heeft beslist dat Alex Jones, de presentator van de Amerikaanse samenzweringstheoriewebsite Infowars, 4,1 miljoen dollar moet betalen aan de ouders van Jesse Lewis. Lewis werd als kind van 6 jaar oud vermoord bij de schietpartij in de Sandy Hook basisschool op 14 december 2012. Jones beweerde jarenlang dat alles in scene was gezet zodat de overheid het recht op wapenbezit zou kunnen inperken. De ouders van Lewis trokken naar de rechtbank wegens laster en kregen nu gelijk.

Het is de eerste keer dat Alex Jones is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding omwille van zijn uitlatingen rond Sandy Hook. Hij verkondigde jarenlang dat het een samenzwering was en dat de ouders van slachtoffers eigenlijk acteurs waren. Dat kostte hem al 1,5 miljoen dollar aan boetes en nu komt daar een schadevergoeding bij van 4,1 miljoen dollar. De jury moet nu ook nog bepalen hoe hoog de bijkomende bestraffende schadevergoeding zal zijn. Die kan nog hoger oplopen. De ouders van Jesse Lewis gaven aan minstens 150 miljoen dollar te eisen. Alex Jones zei dat hij niet meer dan 2 miljoen kan betalen, omdat anders zijn bedrijf ten onder kan gaan. Free Speech Systems, waar Infowars deel van is, vroeg inmiddels het faillissement aan.

“Neil en Scarlett zijn blij met het resultaat en kijken ernaar uit om het geld van Mr. Jones goed te gebruiken”, zei Bankston, advocaat van de familie. “Meneer Jones daarentegen zal vannacht niet gemakkelijk slapen. Met de bestraffende schadevergoedingen die nog moeten worden beslist en meerdere extra lasterprocessen die in behandeling zijn, is het duidelijk dat de tijd van Mr. Jones op het Amerikaanse toneel eindelijk ten einde loopt.”

“Mijn zoon bestond echt”

De ouders van de vermoorde Jesse vertelden aan de rechtbank hoe ze tien jaar lang zijn geteisterd geweest als gevolg van de uitspraken van Jones. Er is sprake van geweerschoten op een huis, dreigtelefoons, en dreigende berichten online, vreemden die hen lastigvallen op straat en dergelijke meer. Volgens de Lewis-familie was dit allemaal het gevolg van de complottheorie van Jones. “Het lijkt me zo ongelooflijk dat we dit moeten doen – dat we je moeten smeken, om je te straffen – om je te laten stoppen met liegen“, vertelde Lewis aan Jones.

(Lees verder onder de tweet.)

Incidenten

Tijdens de rechtszaak heeft de verdediging van Jones ook zwaar geblunderd. Die stuurden inhoud van de telefoon van Jones door naar de advocaten van de Lewis-familie. Daaruit bleek dat er meerdere berichten waren over het bloedbad in Sandy Hook, terwijl Jones had eerder beweerde dat hij er geen enkel bericht over had. Jones dreigt daardoor vervolgd te worden voor meineed. In de week van het proces bleef Jones overigens zijn show uitzenden. Daarbij zei hij onder meer dat de rechter “demonisch bezeten” is en “deel van een cultus” is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Complotdenker Alex Jones moet meer dan 4 miljoen dollar betalen aan nabestaanden slachtoffers schietpartij Sandy Hook”

  1. Big business klopt maar “kritische stem” is wel wat anders. Of is zomaar wat lullen zonder echte bewijzen een kritsche stem uitbrrngen? Zo ja dan zijn er na het nuttigen van de nodige geestrijke dranken heel wat kritische stemmen.

  2. Ik heb het hele proces integraal gevolgd op Law&Crime network. AJ heeft zich al jaren geleden geëxcuseerd omdat hij een voorbarige conclusie trok. Hij heeft zich meermaals proberen te excuseren IN de rechtszaal en werd gewoonweg de mond gesnoerd door de plaintiff advocaten. Zijn videoboodschap die op Infowars werd getoond op vadersdag werd door de plaintiff geknipt zodat de essentie verloren ging. Kortom, ik heb met eigen ogen gezien hoe die man geen fair proces heeft gekregen. Er was een constante emotionele valse ondertoon van de advocaten van de mevrouw die getoond werd en ik vraag me af hoe mensen ooit gaan communiceren wanneer ze niet meer riskeren om iemands gevoelens te kwetsen. Die ouders wilden betaald worden voor het verlies van hun kind door wat ze projecteerden wat kwaadwillig was.
    https://youtube.com/shorts/G_SxKVgJ3-Y?feature=share

Plaats een reactie

Delen