Foto: Shutterstock

PAL CAST

Een Kwestie van Geloof #21: Myanmar

Stijn Derudder

Myanmar of Birma is een land in Zuidoost-Azië. Myanmar grenst in het noorden aan China, in het oosten aan Laos en Thailand, in het noordwesten aan Bangladesh en in het noordoosten aan India.

De bevolking bestaat uit meerdere etnieën en het boeddhisme is de grootste levensbeschouwing (89 procent van de mensen). Het christendom en de islam tellen elk 4 procent van de bevolking.

Begin vorig jaar was er een staatsgreep door het leger. In de overwegend christelijke staten werd er gevochten. Kerken werden vernietigd en christenen gedood. Talloze christenen sloegen op de vlucht en wonen nu in vluchtelingenkampen. Ze worden wegens hun geloof gediscrimineerd en krijgen daardoor dikwijls geen toegang tot gezondheidszorg of zelfs geen toegang tot voedsel.

Nauwelijks aandacht

De situatie van de christenen in Myanmar krijgt nauwelijks aandacht. Net zoals in vele andere landen die een ver-van-ons-bedshow zijn, krijgt Myanmar met dat probleem te maken. Het probleem zelfs gewoon al benoemen, is een probleem blijkbaar. Journaliste en theologe Sonja Dahlmans bespreekt hoe dat komt.

De nieuwste aflevering van ‘Een Kwestie van Geloof’ is nu te beluisteren via onder andere Apple Podcasts, Spotify, YouTube en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen