"Kamp tussen Tyson Fury en Oleksander Usyk komt er"

Via Twitter Tyson Fury

Uncategorized

Frank Warren: “Kamp tussen Tyson Fury en Oleksander Usyk komt er”

Carl Deconinck

Bokspromotor Frank Warren laat er weinig twijfel over bestaan. Nadat de Oekraïner Oleksander Usyk afgelopen zaterdag de Brit Anthony Joshua opnieuw kon verslaan, komt er een grote kamp tussen de twee kampioenen: Fury en Usyk.

Usyk slaagde er het voorbije weekend in om zijn titels bij de zwaargewichten in de WBO, IBF, IBO en de WBA met succes te verdedigen. Het gevecht duurde de volle 12 ronden en beide heren moesten wat kunnen incasseren. Joshua scoorde wel wat punten en kon vooral met stoten op het lichaam Usyk pijn doen, maar finaal was het niet genoeg en bleef Usyk de dominante bokser die het meest uitdeelde. Daarmee bevestigt de Oekraïner zijn status.

Het team van Fury wil nu Usyk tegen de eigen kampioen zien uitkomen. Fury draagt de WBC-titel bij de zwaargewichten en de bedoeling is dat er een titelgevecht komt voor alle riemen, op 17 december, de avond voor de WK-finale in 2022. Dat zou een bijzonder druk bekeken en lucratief evenement kunnen worden. Prins Mohammad Abdulaziz, minister van sport in Saudi-Arabië, bevestigde dat zijn land sterk geïnteresseerd is in dit gevecht en het wil het organiseren in Riyad.

Ook Usyk zelf gaf al aan tegen Fury te willen vechten, vlak na zijn kamp. “Het gevecht met Fury is het enige wat ik wil. Als dat niet gebeurt vecht ik mogelijk niet meer. Maar ik geloof dat we snel zullen boksen tegen elkaar.” Fury zelf reageerde na de kamp van zaterdag. Op Twitter liet hij weten dat het gevecht “waardeloos” was en dat hij “beide zou vernietigen, in dezelfde avond”. “De zigeunerkoning is hier om te blijven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen