Jake Paul strikt UFC-icoon Anderson Silva voor volgende boksmatch

Shutterstock

Uncategorized

Jake Paul strikt UFC-icoon Anderson Silva voor volgende boksmatch

Carl Deconinck

YouTuber Jake Paul probeert al een tijdje carrière te maken in het boksen. Hij nam het daarbij nog niet op tegen echte professionele boksers, maar wel al tegen enkele (voormalige) MMA-vechters. Nu zal hij het opnemen tegen een voormalige superster uit de UFC.

Anderson Silva gold in zijn hoogdagen als een van de beste vechters bij de UFC. Hij bleef er aan de slag tot 2020, tot zijn contract verliep. De 47-jarige Braziliaan is intussen beginnen boksen, met relatief succes. Hij vocht 4 wedstrijden, en won er 3 van. Daaronder zit een wedstrijd tegen voormalig titelhouder bij de middelgewichten, Julio Cesar Chavez jr.

Hoewel Anderson Silva dus al wat ouder is, ziet men hem dus niet als een hapklare brok. Nochtans kon hij maar 1 wedstrijd van zijn laatste 9 winnen bij de UFC. Hij kon er echter lang blijven door zijn prestaties in het verleden. Zo was hij acht jaar ongeslagen bij de UFC, ofschoon hij het niet tegen de minsten opnam. Toch denkt niet iedereen er hetzelfde over.

Veel boksfans beschuldigen Jake Paul ervan zijn tegenstanders te kiezen in zijn eigen voordeel. Ook nu is Anderson Silva bijna dubbel zo oud. Velen zouden dan ook graag eens zien dat de YouTubeer het opneemt tegen een actieve bokser. Normaal gezien was dat ook de bedoeling, want in augustus moest een gevecht komen tegen Tommy Fury, dit ging niet door omdat die de VS niet binnen mocht. In zijn plaats kwam Hasim Rahman jr, maar die kon het afgesproken gewicht niet halen.

Eerder wees Conor McGregor een wedstrijd met Paul af. De kamp tegen Anderson Silva zal normaal gezien doorgaan in oktober.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/conor-mcgregor-niet-geinteresseerd-in-gevecht-met-youtube-ster-jake-paul/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen