JK Rowling krijgt doodsbedreigingen na aanval op Rushdie: "Jij ben de volgende"

Shutterstock

Uncategorized

JK Rowling krijgt doodsbedreigingen na aanval op Rushdie: “Jij bent de volgende”

Carl Deconinck

Na de bijzondere brutale aanval op Salman Rushdie door een islamitische extremist uitte de Britse auteur JK Rowling op Twitter haar medeleven op Twitter. Een Pakistaanse islamist waarschuwde haar dat ze zich geen zorgen moest maken en zij de volgende was. De politie volgt de zaak op.

De auteur van de Harry Potter deelde vandaag screenshots van het bericht door de Pakistaanse extremist Meer Asif Aziz. Ze vroeg daarbij aan Twitter Support of ze zouden ingrijpen. Daarna zei ze aan haar volgers die steunende berichten stuurden dat ze hen bedankte en dat de politie betrokken was.

De politie volgt JK Rowling al langer op, aangezien ook woke transactivisten haar geregeld bedrreigen. Ze komt namelijk op voor vrije meningsuiting en neemt geregeld extremistische standpunten rond transgenderisme op de korrel. Maar nu moet ze dus haar steun voor Rushdie na de aanval met hetzelfde soort bedreigingen bekopen.

Het Twitteraccount van Meer Asif Aziz staat vol met haatberichten tegen Amerika en Israël. Ook Oekraïne en India krijgen geregeld een veeg uit de pan. Het zijn volgens de islamist allemaal “terreurstaten”. Omgekeerd is Aziz felle suppoorter van de Ayatollah van Iran, Ali Khamenei. Veel critici merken op dat dergelijke haat vrij op Twitter mag circuleren, terwijl gematigd conservatieve stemmen snel weggecensureerd worden.

Rushdie in slechte toestand

Ondertussen heeft Amerikaanse Justitie de man aan die Rushdie aanviel, de 24-jarige Hadi Matar, aangeklaagd voor poging tot moord met onbedachte rade. De auteur zelf ligt nu in het ziekenhuis met zeer zware verwondingen aan de beademing. Mogelijk verliest hij een oog en zijn de zenuwen in zijn arm door de steekpartij ernstig beschadigd.

Sinds Rushdie zijn islamkritische boek, de Duivelsverzen, publiceerde is hij vijand nummer 1 van veel moslims. Die beschouwen zijn werk als blasfemie. De Ayatollah van Iran, Ruhollah Khomeini sprak een fatwa, een religieus edict, uit tegen Rushdie. De schrijver moest jarenlang onderduiken. Er is ook een premie van meer dan $ 3 miljoen aangeboden voor het leven van Rushdie. De schrijver moest jarenlang onderduiken en stond onder constante politiebescherming. Er waren al meerdere aanslagen op zijn leven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “JK Rowling krijgt doodsbedreigingen na aanval op Rushdie: “Jij bent de volgende””

  1. Wanneer gaan de “leiders” van het “vrije” Westen nu eindelijk eens inzien dat het vijf na twaalf is?!Er zijn er hier die het hebben over de Europese islam,die verdraagzaam zou zin?!Dit bestaat niet,wat we wel hebben zijn moslims/salafisten/moslim extremisten in Europa dankzij onze politieke elite!
    Recentelijk werd in ons parlement door onze verkozenen een wet gestemd die koehandeltjes met dit soort regimes legitimeert!

  2. “Islamitisch extremist”? Volgens de BRT gisteravond die het nieuws na een uitgebreid verslag van de jeanettenenminettenstoet en nog enkele andere trivia, zeer bondig bracht en zonder enige duiding, was er geen motief bekend 🙂

  3. Misschien komt de bedreiging aan het adres van Rowling van een doorgeslagen (als dit nog mogelijk is) wokist(e). Legt men de oorzaak bij haar steun aan Rushdie dan ligt een islamist voor de hand. Dat beide partijen in aanmerking komen zou betekenen dat woke en islamisme elkaar hebben gevonden.

  4. Dat moet bart SSomers uit Mechelen als muziek in de oren klinken, hij subsidieërd de islam in ons land, Q brengt de criminele isleMIETJES naar ons land en geeft alle gedetineerden een half jaar minder celstraf. Voor de Gliberalen van verZopen vld tellen de slachtoffers niet, hopelijk word een van hun dochters een verkracht door een islaMIETJE, eens zien of ze dan ook nog gaan seponeren.

  5. Misschien komt de bedreiging aan het adres van Rowling van een doorgeslagen (als dit nog mogelijk is) wokist(e). Legt men de oorzaak bij haar steun aan Rushdie dan ligt een islamist voor de hand. Dat beide partijen in aanmerking komen zou betekenen dat woke en islamisme elkaar hebben gevonden.

Plaats een reactie

Delen