Knappe affiche voor Muay-Thai Genk met Max Pain - elite edition

poster hoofdkamp via Muay-Thai Genk

Uncategorized

Knappe affiche voor Muay-Thai Genk met Max Pain – elite edition

Carl Deconinck

Muay-Thai Genk kon voor deze editie enkele zeer mooie kampen organiseren. Het hoofdgevecht wordt voormalig wereldkampioen kickboksen Cedric De Keirsmaeker die het opneemt tegen Europees kampioen WFCA Kristof Marianczyk.

De Genkse sportschool Muay-Thai Genk organiseert op 17 september voor de tweede keer het vechttoernooi Max Pain – elite editon. Het evenement vindt plaats in de Limburghal. De club mikt op een opkomst tussen de 1000 en 1500 personen. In de eigen gym organiseert men wel vaker kleinere toernooien, maar bij dit groot toernooi willen ze er wat meer cachet aan geven. Winnaars in hun gewichtsklassen kunnen naar huis gaan met een mooie belt.

Evenwichtig programma

Eerst is er een voorprogramma, dat begint om 16 uur, daarna, vanaf 19 uur begint het hoofdprogramma. Muay-Thai Genk ziet tien vechters van de eigen club meedoen. En daarbij heeft men niet voor gemakkelijke tegenstanders gekozen. Het programma is evenwichtig samengesteld en iedereen maakt kans om te winnen. “Wij kiezen voor echte wedstrijden, met ware tegenstanders. We doen zeker niet aan die vorm van matchfixing”, aldus Christo Dimitrakakis van Muay-Thai Genk.

Zo komt Kristof Marianczyk uit de club van Christo zelf, en met de veel meer ervaren De Keirsmaeker kreeg die een zeer stevige tegenstander tegenover zich. “Bovendien moet elke wedstrijd ook nog gevochten worden.” Dimitrakakis wijst daarbij ook nog naar een andere mooie kamp, die tussen Kevin Knaepen en Spyridon Mitselos. “Het vorige gevecht was onbeslist. Nu gaan ze finaal kunnen bepalen wie de beste is, volgens de thaiboxregels.”

Een andere vechter die er verschijnt is Gina Hooglugt aantreden in de B-klasse -60. Eerder was haar trainer Marc Debois erg lovend over het jonge talent. Ook zij vocht al eerder tegen haar tegenstander, Francesca Prescimone, en ook dit was een gelijkspel. Beide jongedames zijn van plan om daar nu verandering in te brengen. Afspraak in de Limburghal op 17 september.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen