Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Nigeria staat niet langer blanke mensen toe in reclamespots

Simon Segers

Vanaf oktober worden buitenlandse modellen en stemartiesten geweerd uit de Nigeraanse reclamewereld. Het land wil met deze beslissing lokaal talent promoten. Momenteel krijgen Nigerianen nog veel blanke mensen te zien in reclamespotjes.

Steve Babaeko, voorzitter van het genootschap dat de Nigeriaanse reclamebureaus verenigt, verklaart in The Times dat reclame tot enkele decennia geleden ongeveer voor de helft gevuld was met Britse gezichten. Dit was niet alleen het geval bij spots van multinationals, maar ook bij publiciteit van lokale merken. Het verbod zal mogelijk ook leiden tot meer lokale productie van reclamespots.

“Nigeriaanse renaissance”

Volgens Babaeko kent de bevolking een groeiend gevoel van trots. “Een Nigeriaanse renaissance”, noemt hij het. Dit sentiment is volgens hem vooral aanwezig bij jonge mensen en zij aanvaarden niet dat de reclamewereld niet representatief is voor de Nigerianen. “We zijn met meer dan 200 miljoen. Mensen vragen zich dan af waarom er geen autochtone mensen kunnen gevonden worden om reclame op te nemen”, besloot Babaeko.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

21 gedachten over “Nigeria staat niet langer blanke mensen toe in reclamespots”

  1. Anti-blanke discriminatie ! In onze reclame video’s is er echter enorm meer autochtonofobe discriminatie via dergelijke video’s, met overwegend getinte mensen in de hoofdrol en zeer vaak gemengde koppels ; neger met blanke vrouw maar NOOIT andersom ; blanke man met negerin, let er eens op ! Nochtans zij in praktijk gemengde koppels slechts een uitermate kleine minderheid en zeker niet representatief voor de dwarsdoorsnede onzer bevolking. Zelfs in de reclame media wordt ons “diversiteit” gedwangvoederd als PoCo-paradigma ten nadele van ons qua aantallen toch overwegend blank bevolkingssegment, dat echter kost wat kost dient verguisd op het altaar der PoCo-Kerk, politiek-correct beschouwd.

  2. Doe eens het zelfde in België, enkel blanke gezichten want nu ook zijn de bruine en zwarte gezichten meer te zien in reclamespots dan wat ze voorstellen in onze maatschappij, uitgesloten Brussel natuurlijk. De poco en de woke wereld staat op zijn kop. Racisme en discriminatie kan volgens hen per definitie niet uitgaan van zwarte of gekleurde mensen. Het mag dan wel Afrika zijn, het is en blijft discriminerend, al vinden de wokers en de poco’s dat niet. Iedereen gelijk voor wetten, behalve de blanke man, die mag gratuit gediscrimineerd worden. Altijd die 2 maten en 2 gewichten, en dan komen klagen en zagen dat VB aan stemmen wint.

  3. Wanneer worden de gekleurden/zwarten in Europa dan geweerd uit de reclamespotjes die ons aanbelangen. Dit is natuurlijk een utopie omdat de poco woko “leiders” van de EUSSR bezig zijn met de grote omvolking en wij onze trots verplicht moeten inslikken.In Vlaanderen kennen we dezelfde tendens mede dankzij onze minister van oa. Inburgering en Gelijke Kansen Somers. Trots wordt hier onder de noemer van populisme,racisme en extreem rechts geplaatst.Racisme en haat is volgens de correcten trouwens integraal een blank M/V probleem .Vroeger werd iemand die trots was op zijn land en zijn waarden een patriot genoemd.Nu spreekt men over onze manier van leven?! Als ik sommigen bezig zie en hoor op allerlei prides e.d. plaats ik daar wel enkele vraagtekens bij???

  4. Dit is een les voor de anti-racistische wokelingen bij ons, maar die blijven hardleers, want in hun waanwereld zijn het de ‘witten’ die inherent racistisch zijn. Die goeddoeners kunnen proberen er zich uit te praten door te verklaren dat de zwarten aan een inhaalbeweging bezig zijn, maar ik zie hen in een eerste reactie weer gillen, schreeuwen en met het vingertje wijzen.

  5. Volledig akkoord. Dus waarom moeten wij dan overspoeld worden door reclame met ontplofte afro kapsels? Of constant met gemengde koppels blank/zwart terwijl dit een marginale afspiegeling is van de maatschappij ?

  6. Ze haten de Blanke maar de Blanke moet hen wel eten geven .Dan moeten ze hier ook maar de Zwarten uit de reclame laten dit is hier ook een Blank land in plaats van ons elke dag opnieuw die myserie door onze strot te jagen

Plaats een reactie

Delen