Uncategorized

TikTok leest mee in uw gsm

Carl Deconinck

Het Chinese TikTok is een van de meest populaire sociale media-platformen wereldwijd en een snelle groeier. De korte video’s zijn vooral erg in trek bij jonge mensen. Maar TikTok is allesbehalve ongevaarlijk.

Experts vermoeden dat de populariteit het product is van een doelbewuste tactiek om zo verslavend mogelijk te zijn. Het algoritme is erop gericht om maximale interesse op te wekken. Maar omgekeerd heeft het bedrijf achter TikTok vooral interesse in de gebruiker zelf.

Het bedrijf achter de app is Bytedance, een Chinees bedrijf dat alle informatie die het bezit doorsluist naar de Chinese communistische overheid. De wereldberoemde podcaster Joe Rogan besprak dit thema in zijn programma en ging dieper in op de gebruikersvoorwaarden van TikTok. Die zijn zeer extreem.

TikTok verzamelt uw IP-adres, regio, mobiele provider, de tijdzone-instellingen, herkenningstekens voor reclamedoeleinden, het model van uw apparaat, het apparaatsysteem, het netwerktype, apparaat-ID’s, uw schermresolutie en besturingssysteem, app- en bestandsnamen en -types, batterijstatus, audio-instellingen en aangesloten audioapparaten. Wanneer u zich vanaf meerdere apparaten aanmeldt, kan het uw profielinformatie gebruiken om uw activiteit op verschillende apparaten te identificeren. Ze kunnen u ook associëren met informatie die is verzameld vanaf andere apparaten dan die u gebruikt om in te loggen op het platform.

Met andere woorden, het communistisch regime in China houdt letterlijk alles bij van de TikTok-gebruikers. Ze kennen alle bestanden tot zelfs wat er getypt wordt. Experts waarschuwen hier al langer voor, want China doet dit niet uit naastenliefde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen