UFC maakt nieuwe nummer 1 bekend: Australiër Alex Volkanovski is de beste

Shutterstock

Uncategorized

UFC maakt nieuwe nummer 1 bekend: Australiër Alex Volkanovski is de beste

Carl Deconinck

UFC 278 van afgelopen zaterdag heeft gevolgen binnen de competitie. Kamaru Usman verloor immers enigsinds verrassend tegen Leon Eswards. Usman verloor zo zijn plek en in de plaats komt Volkanovski. Die is nu de beste ‘pound-for-pound vechter.

Zaterdag leek er lang geen vuiltje aan de lucht. Usman domineerde het gevecht en stond voor tegen de Engelse Leon Edwards. Maar op het einde zette Edwards een mooie combinatie op die eindigde met een high-kick tegen het hoofd van Usman. Het was een onmiddellijke KO. Edwards werd de nieuwe kampioen bij de weltergewichten in de UFC.

Dinsdag maakte de UFC dan weer de nieuwe ‘pound-for-pound’ lijst bekend, dat is de rangschikking van beste vechter over alle gewichtsklassen heen. De eerste plek hier gaat naar Alex Volkanovski. De Nieuw-Zeelander Israel Adesanya, kamioen bij de middelgewichten, is nummer twee. Usman zakt naar de vierde plaats, na lichtgewicht Charles Oliveira. De winnaar van zaterdag, Edwards, stijgt naar nummer 6. Hij komt net na Francis Ngannou.

Volkanovski is ongeslagen in al zijn wedstrijden bij de UFC. Ook daarvoor was hij al aan het bouwen aan een reeks van overwinningen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen