Van Langenhove: "Probleem is niet tekort aan opvangplaatsen, maar teveel aan asielzoekers"

Dries Van Langenhove. Photo News

Uncategorized

Van Langenhove: “Probleem is niet tekort aan opvangplaatsen, maar teveel aan asielzoekers”

Anton Schelfaut

Mieke Candaele, woordvoerder van Fedasil, luidde vanochtend in De Ochtend op Radio 1 de alarmbel over de situatie in het asielcentrum Klein Kasteeltje. “We zijn al een jaar opnieuw in crisis”, klonk het onder meer. Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove treedt haar daarin bij. “Het kookpunt is al lang bereikt. Meer nog, de pot kookt al geruime tijd over”, oordeelt hij. 

In De Ochtend op Radio 1 liet Mieke Candaele, woordvoerder van Fedasil, haar licht schijnen over de crisissituatie in Klein Kasteeltje. Ze stelde onder meer de moeilijke werkomstandigheden voor het personeel aan de kaak. Sommige medewerkers worden na de werkuren zelfs achtervolgd en bedreigd.

Volgens Candaele is het creëren van extra opvangplaatsen niet de oplossing. “Zolang de instroom groter blijft dan de uitstroom, is het asielsysteem niet gezond”, benadrukte ze. “Extra opvangplaatsen zijn louter symptoombestrijding.”

Symptoombestrijding

Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove deelt die analyse. Hij wijst met een beschuldigende vinger naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (cd&v). “De Moor beperkt haar job tot wat symptoombestrijding, zonder de kwaal ten gronde aan te willen pakken”, meent hij. “Er is een enorme vloedgolf van asielzoekers die ons land hoofdzakelijk bereiken via illegale doortochten gefaciliteerd door mensensmokkelaars. En dan gaat zij de kraan nog wat verder opendraaien en extra asielopvangplaatsen voorzien.”

“Het probleem is niet het tekort aan opvangplaatsen, maar het teveel aan asielzoekers”, vervolgt Van Langenhove. “De instroom moet sterk naar omlaag, en er is nood aan een afdoend uitzetbeleid, zonder dat men zich gaat verschuilen achter coronamaatregelen die dit onmogelijk zouden maken.

Hij verwijst daarbij naar de belofte van cd&v-voorzitter en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi om PCR-tests verplicht te maken. “Onder De Moor blijkt dit – zoals door ons voorspeld – wederom dode letter te worden“, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Van Langenhove: “Probleem is niet tekort aan opvangplaatsen, maar teveel aan asielzoekers””

  1. Yep. Goed gezegd Dries. Niks aan toe te voegen. Als Peter Mijlemans van HLN denkt dat ie beter kan, stel ik voor dat ie zichzelf voor N-VA verkiesbaar maakt en jij bij het belang (zoals gewoonlijk), dan kunnen we zien of zijn woorden in zijn opinieblaadje hem evenveel stemmen opleveren als een jongeman die weet wat de bevolking wilt.

  2. “Het probleem is niet het tekort aan opvangplaatsen, maar het teveel aan asielzoekers”, vervolgt Van Langenhove. Dhr Dries Van Langenhove omschrijft het probleem perfect. De loketten voor asielaanvragen moeten dringend gesloten worden.

  3. Bewijs dat asielzoekers eigenlijk asielEISERS zijn. Het is een discriminatie dat enkel rijke Europese landen asielEISERS opvangen terwijl vlakbij ook moslimlanden zijn maar daar zijn ze niet gewenst en krijgen ze niets. Per inkom van een asielEISER moet eerst het “verlaten” land 1 miljoen €, een kleine taks bijdrage leveren want als wij TAKS moeten betalen als je partner sterft op het geld waar je al belastingen op betaald hebt = LIJKENTAKS (terwijl uw rekening direct GEBLOKKEERD word (dat is het respect van onze politici om hun cumul te betalen)) zo mogen onze nieuwkomers ook verwelkomd worden.

  4. Niet echt “my kind of guy” maar in deze is er geen speld tussen zijn analyse en redenering te krijgen. Moest het dan nog gaan over de beloofde dokters, verpleegsters, ingenieurs, of zelfs maar technisch geschoold personeel, maar het gaat gewoon over ongeschoolden of criminelen op de vlucht. Bovendien zijn het bijna allemaal jonge mannen die hun land, als het al het land is dat ze zeggen vandaan te komen, zouden kunnen helpen heropbouwen, maar ook dat willen ze niet. Een dikke sociale woning, dikke uitkeringen, de familie laten overkomen, gratis school, gratis medische zorgen, bijna gratis nutsvoorzieningen, en een paar keer per jaar op reis naar het thuisland: dat is wat ze allemaal willen. Maar politici, fedasil, (dubieuze) ngo’s…moeten toch beseffen dat dit alles moet betaald worden door onze belastingen, die we afdragen om onze “sukkels” te helpen, niet om de wereldproblemen op te lossen.

  5. Natuurlijk en nieuwe locaties ter opvang scheppen zal een aanzuigeffect creëeren zodat de invasie van asielkolonisten die nooit één cent bijgedragen hebben, nog verder toenemen zal. Dit is schandalig en zeker een eruptie van EigenVolks vijandige xenofiel wanbeleid ! Wij intussen maar zuchten onder een rugzak van zware belastingen om die xenofiele fratsen te financieren want hier groeien immers de gebraden kiekens aan de bomen, maar uiteraard niet voor EigenVolkse Mensen maar ter lokking van asielkolonisten.

  6. De meeste Afrikanen en vluchtelingen uit Aziatische moslimlanden kunnen toch perfect terecht in de rijke oliestaten Blijkbaar neemt bv. Saoedi-Arabië geen vluchtelingen (geloofsgenoten nog wel) op, is dat allemaal normaal ? Je kan er wel als slaaf gaan werken, maar daarna moet je terug naar je land. Moeten deze landen zich dan niet houden aan de vluchtelingenverdragen ? Indien niet, waarom moet de EU dat dan wel ? Bovendien zijn de naoorlogse EU verdragen oorspronkelijk enkel bedoeld voor Europa en niet voor andere continenten, maar ze werden nadien ruimer geïnterpreteerd door bepaalde rechtbanken.

Plaats een reactie

Delen