Sanna Marin (SDP), de eerste minister van Finland. Foto Shutterstock

Sanna Marin (SDP), de eerste minister van Finland. Foto Shutterstock

Uncategorized

VIDEO: Opnieuw kritiek op feestende Finse premier na gelekte dansvideo

Simon Segers

Sociaaldemocrate Sanna Marin, de eerste minister van Finland, ligt onder vuur nadat een video uitlekte waarin te zien is hoe ze danst en zingt op een privéfeestje. In december kreeg de premier vergelijkbare kritiek te verduren wanneer bleek dat zij toen eveneens een feest bijwoonde terwijl ze recent een hoogrisicocontact had gehad.

Marin was destijds op de hoogte dat een collega-minister besmet was met COVID-19, maar haar medewerkers argumenteerden dat haar vaccinatie voldoende was om het risico te beperken. Advies om zich alsnog te isoleren bereikte haar niet, aangezien ze haar werktelefoon niet bij zich had tijdens het uitgaan. Aanvankelijk verdedigde de premier haar acties, maar later gaf ze toe dat ze beter had moeten weten. “Het spijt me ten zeerste dat ik toen niet begrepen had dat ik me anders had moeten gedragen”, schreef ze op Facebook.

“Niets te verbergen”

De nieuwe beelden die zich op sociale media verspreiden maken opnieuw negatieve gevoelens los. Critici spreken over ongepast gedrag voor een premier. Marin reageerde dat het een feestje met vrienden betrof waar niks illegaal gebeurd is. Hoewel er in de video’s melding gemaakt wordt van cocaïne door omstaanders, ontkent de premier dat er sprake was van druggebruik op het evenement. Marin houdt vol dat ze “niets te verbergen heeft” en dat ze ook niet van plan is om haar gedrag aan te passen. “Ik ga exact dezelfde persoon zijn die ik tot nu ben geweest”, reageerde ze.

Sanna Marin volgde partijgenoot Antti Rinne in 2019 op als premier van Finland. Haar voorganger legde zijn mandaat neer nadat coalitiepartner Fins Centrum het vertrouwen in de regering opzegde. Marin is de jongste eerste minister in de geschiedenis van het land.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “VIDEO: Opnieuw kritiek op feestende Finse premier na gelekte dansvideo”

  1. Wat had je gedacht dat er zou gebeuren wanneer je een vrouw een land laat leiden? Waar is haar verantwoordelijkheidsgevoel? Ze hoort thuis haar kind op te voeden en haar 2de kind te krijgen om het bevolkingscijfer op peil te houden, ipv haar narc supply te voeden op allerhande media en sociale platformen adhv bestaande tiktok trends, terwijl ze nog 4jaar vruchtbaarheid op de teller heeft en haar man thuis met de kleine zit. De moderne vrouw in een notendop

Plaats een reactie

Delen