Yves Ngabu heeft zicht op prachtige herkansing voor WBO-wereldtitel: "Het wordt een moeilijkere tegenstander"

Via Yves Ngabu

Uncategorized

Yves Ngabu heeft zicht op prachtige herkansing voor WBO-wereldtitel: “Het wordt een moeilijkere tegenstander”

Carl Deconinck

De maand juni was er een om snel te vergeten voor de bokser uit Roeselare. Hij mocht toen namelijk in Parijs gaan vechten voor de WBO global cruiser-titel tegen de Fransman Brandon Deslaurier. Maar ondanks een goed begin, liep alles daar volledig fout. Yves Ngabu krijgt nu echter een bijzonder mooie tweede kans.

Het was een opmerkelijke kamp in Frankrijk, want de wedstrijd gebeurde voor een uitsluitend Frans VIP-publiek in het exclusieve hotel Westin in Parijs. Ondanks die moeilijke omstandigheden domineerde Ngabu de kamp en leek hij op weg naar een zekere winst. Maar toen het rustsignaal weerklonk die het einde van de 4e ronde inluidde, sloeg Brandon Deslaurier Ngabu buiten de tijd neer. Ngabu kon niet meer verder.

Het was een duidelijk illegale slag die zou moeten geleid hebben tot diskwalificatie van de overtreder. Maar die beslissing durfde de arbitrage daar niet te nemen. De officials verklaarden de wedstrijd een “no contest”. Geen winnaar of verliezer dus. Neutrale waarnemers spraken van een diefstal op klaarlichte dag. Ngabu zag zo in elk geval de titel aan zijn neus voorbijgaan. Vlak na de bewuste kamp wist de Roeselarenaar te vertellen dat er nog onderhandeld zou worden voor een rematch in augustus, maar die ging niet door. Brandon Deslaurier durft het niet meer opnemen tegen Ngabu.

Sowieso titelkamp

Intussen is de hemel wel mooi opgeklaard voor Ngabu, want van de WBO kreeg hij te horen dat hij sowieso voor de titel mag boksen. “Deslaurier is gaan vliegen, maar mijn pad gaat verder”, vertelt de bokser. Meer nog, Ngabu krijgt de kans om de titel te veroveren in het nationaal stadion van Congo, het Stade des Martyrs. Een bijzonder mooie opportuniteit die Ngabu helemaal ziet zitten. Zijn eigen vader speelde zelf nog voor de nationale voetbalploeg van Congo en er woont nog heel wat familie in de buurt. De boksende zoon hoopt nu op een mooie opkomst in de sporttempel die wel tot 80.000 mensen kan ontvangen.

Hij kan echter nog niet alle details vrijgeven. De onderhandelingen zijn namelijk volop bezig. Na licht aandringen kon hij wel meegeven dat zijn tegenstander een moeilijkere tegenstander is dan Deslaurier, het is een bokser uit Nigeria met een pak ervaring. “Boksliefhebbers gaan hem zeker kennen. Het is iemand die al lang meedraait aan de top, een Nigeriaan die tegen alle grote namen heeft gebokst.” Maar zoals steeds in deze sport, zolang de contracten niet getekend zijn en de boksers niet gewogen, blijft er een grote portie onzekerheid bestaan.

Toch is duidelijk dat Ngabu zin heeft in deze wedstrijd. Eerder was hij al op trainingskamp in Zuid-Afrika, ter voorbereiding van een kamp in augustus die er nooit kwam. Nu denkt hij dat de geplande kamp in het begin van oktober zal plaatsivnden. Ngabu is klaar om te vechten en onderhoudt zijn fysiek voorlopig in België, onder meer door te voetballen. “Mijn mensen zijn nu in Congo om alles in orde te brengen. Volgende week vertrek ik naar Duitsland voor een trainingskamp, samen met Makabu.” Een bokser met wie hij wel vaker traint. Eerstdaags komt het nieuws van de definitieve bevestiging.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen