Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Uncategorized

Zuckerberg bevestigt dat Facebook controverse rond Hunter Biden censureerde

Simon Segers

Facebookoprichter Mark Zuckerberg was donderdag te gast in een aflevering van de populaire podcast The Joe Rogan Experience. Hij bevestigde hierin dat zijn socialemediaplatform de verspreiding van de controverse omtrent de mails van Hunter Biden actief heeft ingeperkt.

Joe Rogan was benieuwd naar de procedures van Facebook betreffende de weergave van controversiële nieuwsitems aan gebruikers. Hij haalde specifiek het voorbeeld aan van de laptop die aan Hunter Biden toebehoorde. Deze zaak kwam aan het licht tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Op de computer stonden onder andere mails betreffende belastingontduiking en deze zijn ondertussen authentiek bevonden.

Russische propaganda

Zuckerberg antwoordde dat zijn bedrijf benaderd werd door de FBI, om te waarschuwen dat er mogelijks Russische propaganda zou verschijnen. Tijdens de voorgaande presidentsverkiezingen in 2016 bestonden eveneens vermoedens dat er sprake was van Russische beïnvloeding ten gunste van Donald Trump. In 2019 concludeerde een onderzoekscommissie dat er geen bewijs bestond van deze inmenging.

“It sucks”

“Wij hebben een ander protocol gehanteerd dan Twitter. Daar mocht het helemaal niet gedeeld worden”, sprak Zuckerberg. “Indien wij rapporten krijgen over potentiële misinformatie zetten we externe factcheckers in, want wij gaan niet bepalen wat waarheid en wat leugen is. Gedurende de 5 of 7 dagen waarin dit nog onzeker was, werd de distributie op Facebook onderdrukt. Delen was wel nog mogelijk, maar een aanzienlijk aantal mensen heeft het niet op hun tijdlijn te zien gekregen.”

Zuckerberg voegde ook toe dat “it sucks” dat de controverse rond de zoon van president Biden onderdrukt werd op zijn platform, terwijl de factcheckers nooit konden bewijzen dat het om misinformatie ging. “Ik denk nog steeds dat onze aanpak redelijk was, maar we willen uiteraard zulke situaties vermijden”, besloot hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Zuckerberg bevestigt dat Facebook controverse rond Hunter Biden censureerde”

  1. Krapul Mark wil maar 1 ding en dat is zijn suikerberg zo groot mogelijk maken ook al is dat ten koste van onze vrije beschaving (altijd maar minder vrij) de rest zal hem worst wezen.

Plaats een reactie

Delen