Voormalig voorzitterskandidaat Schelfhout over malaise Open Vld: “Iedereen aan boord houden is onrealistisch”

Geert Wilders. Photonews

Uncategorized

24 procent Vlamingen voelt zich onveilig in eigen woonomgeving

Simon Segers

Volgens nieuwe data van Statistiek Vlaanderen voelt 24 procent van de inwoners van het Vlaams Gewest zich soms, vaak of zelfs altijd onveilig in de eigen buurt. Het betreft voornamelijk ouderen, inwoners van grootsteden en laaggeschoolden.

De resultaten zijn gebaseerd op een enquête die begin dit jaar werd afgenomen. 34 procent van de respondenten had nooit een onveiligheidsgevoel, terwijl dat bij 41 procent zelden het geval was. Oudere mensen lijken zich minder veilig te voelen dan jongeren. Zo daalt de groep die ‘zelden of nooit’ aangeeft van 78 procent bij de 18- tot 34-jarigen naar 69 procent bij 65-plussers.

Meer mijdingsgedrag bij vrouwen

Voor de parameter mijdingsgedrag vond Statistiek Vlaanderen vergelijkbare cijfers. Hoewel het verschil tussen de leeftijdsgroepen hier verwaarloosbaar is, stelden de onderzoekers wel een verschil vast tussen de geslachten. 77 procent van de mannen mijdt zelden of nooit plaatsen, tegenover 70 procent van de vrouwen. Verder lijken het onveiligheidsgevoel en mijdingsgedrag toe te nemen naarmate men in grotere steden woont. Personen die samenwonen met een partner en kinderen voelen zich veiliger dan alleenstaanden, net als hooggeschoolden ten opzichte van laaggeschoolden.

In vergelijking met 2021 zijn er meer mensen die zich onveilig voelen. De groep die ‘nooit’ antwoordde daalde van 78 naar 75 procent en de groep die nooit plaatsen mijdt daalde van 77 naar 73 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “24 procent Vlamingen voelt zich onveilig in eigen woonomgeving”

  1. Mijn (suiker)tante woonde vlak bij het Justitiepaleis te Antwerpen.Zelfs als gepensionneerde was ze nog zeer mobiel en ging regelmatig bij vriendinnen op bezoek. Tot in de jaren ’90 in de de buurt (De Britselei,Paleisstraat ,Anselmostraat,Damhouderijstraat…)kansparels en oostblokkers opdoken?!Na ettelijke incidenten waarbij bejaarden het slachtoffer werden van “sjakossentrekkerij” en struikroverij werd de buurt gemeden,zelfs al lag ze ironisch genoeg bij het Justitiepaleis.Eénmaal donker werden de voordeuren gebarricadeerd! De Antwerpse pakkemannen (rijkswacht & politie) deden hun best maar……de parketmagistraten en de in het zwart geklede togadragers met witte bef,die toen ook reeds in een ivoren toren leefden, lieten de lieverdjes toen ook reeds gaan of spraken onrecht!! De (gedemotiveerde) pakkemannen bleven dweilen met de kraan open,iets wat ze tot op vandaag nog steeds doen…

  2. Y.V. protesteerde blijkbaar tegen het gewelddadig optreden van gemaskerde special killers bij zijn arrestatie. Het antwoordde van de gemaskerden was kort en krachtig:”ta gueule”, waarop J.V, doodgeschoten werd. J.C. verloor het leven na een klopjacht door het liberale veiligheidsapparaat ook al in verdachte omstandigheden. Allebei verdacht van politieke misdrijven gekoppeld aan disproportioneel politiegeweld. Een constante: de verdachten werden in verdachte omstandigheden koud gemaakt. Onderhavige methodes van onze liberale politiestaat overschrijden zelfs de grenzen van de voormalige Gestapo. Kan de mediageile geradicaliseerde liberale minister van justitie, mij verklaren waarom echte moslim terroristen (zie Abdeslam e.a.,) na het plegen van aanslagen met dodelijke slachtoffers gearresteerd werden en levend voor de rechter gebracht , terwijl Belgische politieke dissidenten zonder pardon standrechtelijk ter plekke worden geëxecuteerd?
    Met de huidige minister van justitie, Vincent le terrible, voel ik mij uiteraard niet veilig in de politiestaat België. Elk woord dat ik hier schrijf kan mijn het leven kosten. En neen ik bezit geen wapens en kan mij dus niet verdedigen als mijn woning overvallen door de gemaskerde doodseskaders. Die gemaskerden, doen mij onwillekeurig denken aan de Bende van Nijvel.

Plaats een reactie

Delen