Aantal migranten dat illegaal het Kanaal oversteekt nu al hoger dan in gans 2021

Shutterstock

Uncategorized

Aantal migranten dat illegaal Kanaal overstak nu al hoger dan in 2021

Carl Deconinck

De illegale migratie richting het Verenigd Koninkrijk blijft ongezien hoog. Volgens het Britse ministerie van Defensie zijn sinds begin dit jaar 28.561 migranten illegaal het Kanaal overgestoken, al dertig meer dan in heel vorig jaar. Met nog meer dan drie maanden te gaan lijkt er een driest record te sneuvelen.

Minstens 28.561 mensen hebben deze gevaarlijke clandestiene oversteek in dit stadium van het jaar ondernomen tegen 28.526 migranten die eind 2021 zijn geregistreerd, volgens de tellingen van het ministerie. Half september vorig jaar waren er 14.500 overtochten geregistreerd, bijna de helft van de huidige tol. Deze toename is ongekend, hoewel deze illegale overtochten sinds 2018 gestaag toenemen.

Recordaantal aankomsten

Alleen al op maandag 12 september noteerde het ministerie 19 boten met 601 migranten aan boord. 22 augustus was een record met bijna 1.300 aankomsten op één dag, een piek die destijds werd toegeschreven aan optimale weersomstandigheden. De conservatieve regering van het Verenigd Koninkrijk blijft werken aan het plan om illegale migranten te sturen naar Rwanda, ondanks het aftreden van bezielers Boris johnson en Priti Patel.

Londen betaalt elk jaar miljoenen ponden aan Frankrijk om de enorme doorstroom van transmigranten tegen te houden aan de kust. Vorig jaar beloofde Europa ook al in te grijpen, omdat er veel illegale migranten verdrinken in de bootjes van mensensmokkelaars. Dat lijkt echter weinig verschil te maken. Een Brits parlementair rapport schatte dat 60.000 illegalen dit jaar zouden kunnen slagen in de oversteek.

https://redactie.palnws.be/2021/11/europese-lidstaten-gaan-samen-migratie-over-het-kanaal-aanpakken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Aantal migranten dat illegaal Kanaal overstak nu al hoger dan in 2021”

Plaats een reactie

Delen