Amsterdams bestuur meest woke partij van Nederland stapt op wegens "anti-zwart racisme, afrofobie en misogynoir gedrag" binnen eigen partij

Shutterstock

Uncategorized

Amsterdams bestuur van uiterst linkse partij stapt op wegens “anti-zwart racisme, afrofobie en misogynoir gedrag” binnen eigen partij

Carl Deconinck

Bij1 is een uiterst linkse politieke partij in Nederland die streeft naar radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. De partij noemt zichzelf “intersectioneel” en is nogal woke. Maar volgens het voormalig bestuur van de Amsterdamse afdeling is de partij zelf net racistisch. Daarom stapt het nu op uit de partij.

Er zijn volgens het boze bestuur van de lokale afdeling heel wat problemen met de partij. Zo is “de kans aanzienlijk was dat er gefraudeerd was tijdens de ledenvergadering die de lijst voor de gemeenteraad vaststelde”. Ze hebben dit echter laten passeren om “de campagne niet negatief te beïnvloeden”. Maar ze kijken ook naar het nationaal bestuur van Bij1. Die zou “op ondemocratische wijze geprobeerd hebben om lokale besluitvormingsprocessen te beïnvloeden”.

Maar dat is lang nog niet alles. Het bestuur van Bij1 Amsterdam meent “anti-zwart racisme en misogynoir (haat jegens zwarte vrouwen) gedrag” te zien in alle lagen van de partij. “Zwart leiderschap wordt niet erkend, niet gewaardeerd en wordt veelal tegengewerkt”, zo stelt het opstappend bestuur. Daarom zijn de oud-voorzitster Jursica Mill en de oud nummer 2, Quinsy Gario eerder al opgestapt, zo claimen de Amsterdammers in hun afscheidsbrief.

“Deze voorbeelden laten zien dat de strijd die Bij1 tegen racisme levert op dit moment meer gefocust is op het bestrijden ervan in de buitenwereld. We beseffen ons nog onvoldoende dat er sprake is van anti-zwart racisme en afrofobie binnen de partij.” Op Twitter regent het spottende reacties op het racisme binnen de zogenaamd antiracistische partij. Webblog GeenStijl stelt vast dat “Dit had, behalve iedereen, niemand kunnen zien aankomen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Amsterdams bestuur van uiterst linkse partij stapt op wegens “anti-zwart racisme, afrofobie en misogynoir gedrag” binnen eigen partij”

  1. Deze onnozelheden bewijzen nog maar eens dat het besturen van een gemeente, een stad, een deelstaat een land en bij uitbreiding de hele EU verleden tijd is. Politiekers houden zich enkel nog bezig met gepraat en geruzie over zaken die “de wereld” niet nodig heeft en ook niet zullen veranderen, integendeel. Zij leven in politieke onmacht. De linkse pocowoko’s vertrouwen zelfs zichzelf niet meer, zover is het reeds gekomen. Woke!
    Politiekers wordt wakker wees realist, duidelijke beslissingen en daden willen we zien voor de Vlamingen en voor Europa. Er lopen hier en in gans Europa reeds genoeg (illegale) profiteurs rond, die het niet goed voor hebben met de oorspronkelijke bevolking. Politiekers doe er iets aan! 2024 is niet ver meer af en een echte Vlaming weet verdomd goed waar de lamp brandt.

  2. Als destijds de paterkes niet naar de congo waren gegaan leefden ze ginder nog steeds in de bomen en droegen ze nog strooien rokjes. Het zoveelste bewijs dat met dat soort het eenvoudig weg niet lukt en dat is niet racistisch maar realistisch bedoeld.

Plaats een reactie

Delen