Eerste passage van UFC in Parijs levert zinderend spectakel

via ufc.com

Uncategorized

Eerste passage van UFC in Parijs levert zinderend spektakel

Carl Deconinck

Afgelopen weekend organiseerde de Amerikaanse UFC zijn eerste evenement in Frankrijk. Het werd een groot succes. De sfeer was uitgelaten en de organisatie wil nu meer gevechten organiseren in de Franse hoofdstad.

16.000 Franse fans zorgden voor een bijzonder uitgelaten sfeer in Parijs en stuwden zo enkele thuisvechters naar een zekere overwinning. Benoît Saint-Denis, een voormalig elitesoldaat, won van de Braziliaan Gabriel Miranda en Ciryl Gane peuzelde Tai Tuivasa op. Frankrijk blijkt zo een vruchtbare bodem voor het MMA, nadat eerder Londen ook al bewees fijne evenementen te kunnen organiseren. De sfeer in Europa blijkt van een ander niveau te zijn dan wat we doorgaans in Amerika te zien krijgen.

Veel enthousiasme

Het enthousiasme rond het toernooi was sowieso al erg groot. De Franse regering legaliseerde MMA pas zeer laat, in 2019. Drie jaar later was het eerste grote evenement in de Accor Arena helemaal uitverkocht. De kaartverkoop werd op 24 juni gelanceerd en de tickets waren binnen de 10 minuten allemaal de deur uit. Het hielp dat de hoofdaffiche verzorgd werd door de Franse Ciryl Gane, een technisch vaardige zwaargewicht die een dominante prestatie bracht op zaterdagavond, tot groot jolijt van de fans.

Nochtans liet zijn tegenstander zich ook gelden, want in de 2e ronde had Tuivasa raak getroffen met zijn rechtse. Gane kon zich echter herstellen en maakte het knap af. Daarvoor had Benoît Saint-Denis een heldenontvangst gekregen nadat hij de eerste Fransman werd die in eigen land kon winnen. Ook Fares Ziam zei dat de sfeer door het publiek hem de energie gaf om te winnen.

Bij de UFC zagen ze dat het goed was. De organisatoren lieten achteraf blijken dat dit smaakt naar meer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen