El Kaouakibi krijgt al 4 maanden geen loon meer

Sihame El Kaouakibi. Photo News

Uncategorized

Fiscus legt al 4 maanden beslag op parlementaire wedde El Kaouakibi

Belga Press Agency

Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi krijgt al vier maanden geen parlementaire wedde meer. Dat berichten Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws vrijdag. De fiscus heeft bewarend beslag laten leggen op het loon. Het parket heeft intussen ook de eindvordering klaar in het onderzoek naar haar.

El Kaouakibi is al bijna twee jaar niet meer gezien in het Vlaams Parlement. De politica zetelde er voor Open Vld tot ze, in april vorig jaar, zelf uit de partij stapte na schandalen in het kader van subsidiefraude. Haar parlementaire zitje hield ze wel en met ziektebriefjes was ze al die tijd wettig afwezig en werd ze dus doorbetaald.

Maar de 3.000 euro netto die ze kreeg, wordt sinds vier maanden niet meer gestort omdat de fiscus bewarend beslag liet leggen op haar wedde. Intussen is ook de eindvordering van het parket klaar, die de doorverwijzing naar de raadkamer vraagt. Daar zal beslist worden of El Kaouakibi zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Voor dat kan moet wel eerst nog haar parlementaire onschendbaarheid opgeheven worden. Daarover moet geoordeeld worden door een commissie in het Vlaams Parlement.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

11 gedachten over “Fiscus legt al 4 maanden beslag op parlementaire wedde El Kaouakibi”

  1. Ik mag toch hopen dat er los van haar “gesjoemel” er ook een gerechtelijk onderzoek werd opgestart naar de subsidies die leden van de familie El kaouakibi ontvingen oa. haar broer…?! Vermits bijna alle partijen en bepaalde zwaargewichten ervan m.b.t de haar gekregen susidies boter op het hoofd hebben mogen we dan hopen op een transparant proces en een datacritische berichtgeving van onze “kwaliteitskranten” en de VRT/VTM?!Maar….dan moet natuurlijk de Parlementaire Commissie Vervolgingen eerst advies geven en de plenaire vergadering in het Vlaams parlement haar onschendbaarheid opheffen?!Voor Dries Van Langenhove was dit allemaal een formaliteit.Hij moest zelfs een bezoek brengen aan de Dossin kazerne te Mechelen,dat trouwens de thuisbasis is van één van de zwaargewichten… Heeft El Kaouakibi ondertussen reeds een leerrijke rondleiding gekregen bij de Fiscus en de Vlerick Business School afdeling Managment of was op haar ziektebriefje aangekruist Mag de woning niet verlaten?!

  2. Dit is toch maar een pyrrhusoverwinning want het geld dat wordt ingehouden is verdomme ons belastingsgeld. Ze zouden beter El Kleptokibi haar onroerende goederen in beslag nemen en ten gelde maken, en de dame zelf de gevangenis indraaien.

  3. Haar politieke onschendbaar opheffen zou geen enkel probleem mogen zijn, maar ja als het aan de collega’s van open VLD, en consoorten ligt is dat nog niet zo zeker, ze hebben bijna allemaal wel iets op hun kerfstok nietwaar.

  4. Hendrik

    En wat met de notaris(sen) die zich geen vragen heeft/hebben gesteld waar de gelden vandaan kwamen waarmee al deze onroerende goederen werden gekocht. Moest er hier geen melding gebeuren naar de CFI (Cel voor Financiële Informatieverwerking).

Plaats een reactie

Delen